Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kde hledat data?  (Přečteno 834 krát)

Suz

• Návštěvník
Kde hledat data?
« kdy: 22 Března 2013, 16:48:02 »
Ahoj,

nedávno se mi při aktualizaci rozsypala wifina. Podle rad mého drahého otce jsem se to pokoušela opravit, bohužel se to rozsypalo ještě víc (což se mu prý stalo taky) a musela jsem ubutnu bootovat z usb. Nedala jsem instalovat, ale jen vyzkoušet, abych mohla stáhnout důležitá data na ext. disk a pak teprve instalovat. Ale nevím, kde hledat?

Mám ubuntu 12.04

Cuore

• Závislák
Re:Kde hledat data?
« Odpověď #1 kdy: 22 Března 2013, 16:59:21 »
tvé osobní data jsou v /home/jmeno_uzivatele u tebe třeba ?/home/suz?

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 22 Března 2013, 17:05:53 »
No a v jakém je to ubuntu stavu, jde do něj nabootovat? Co znamená, že se to rozsypalo ještě víc?
Co znamená, že nejde wifi? Neukazuje to wifi sítě, nebo se nemůžeš autentizovat?

Suz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Března 2013, 17:13:26 »
Složku home jsem zkoušela jako první a tam nic právě není.

No prej je tu tohoto notesu problematická wifi (hp nc6320) a po aktualizaci přestala fungovat bezdrátovka, nastavovala jsem to znovu, restartovala a pak už se automaticky ubuntu nenastartovalo a musela jsem si vybrat mezi volbami typu Ubuntu xx.xx, ubuntu xx.xx (recovery), pak taky memory test, ale nic nenaběhlo. Tak jsem ubuntu hodila na klíčenku, nabootovala to z usb, při výběru "zkusit ubuntu" a "nainstalovat ubuntu" jsem dala pouze to vyzkoušení, abych stáhla data a že nainstaluju ubuntu celý znovu. Wifi teď neřeším a nebudu nastavovat, jsou pro mě důležitý ty data, wifi nastavim až pak.

beer

• Host
« Odpověď #4 kdy: 22 Března 2013, 17:16:41 »
No a byly nějaké chybové hlášky?

Je rozdíl mezi home složkou na live cd a složkou, kde si měla data. Koukala si se do správné složky? Nemáš šifrovaný disk, případně /home adresář?

Když dáš to recovery, tak co to píše?

janek-m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 22 Března 2013, 17:48:46 »
Presne tak, ako uvádza beer. V Live CD je domovský priečinok prázdny, treba preklikať disky, ktoré sú zobrazené v domovskom priečinku na ľavej strane.

[příloha smazaná administrátorem]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.