Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: hybernace notebooku. problem  (Přečteno 1439 krát)

pepops

• Návštěvník
hybernace notebooku. problem
« kdy: 14 Dubna 2013, 10:24:39 »
zdravim zas mam prispevok s problemom mozno tu to je ak ano poprosim a link.

Ked zatvorým notebook nevypne sa alebo nezaspý :D ked ho otvorím nechce nahrať že sa zobudza ani kliknutím na zapnutie notebooku. tlacitko sa rozsvieti akoze sa zapína ale obrazovka čierna a procesor nepracuje. poprosím o radu.

Dalšia vec vypol som napajanie nech je zapnutý stále ked je na nabýjačke ale nefunguje to po chvílke sa mi notebook stmavuje po chvílke zhasne. šetrič je vypnutý tiež prosím o radu.

Matesax

• Host
Re:hybernace notebooku. problem
« Odpověď #1 kdy: 14 Dubna 2013, 12:59:50 »
To jsou informace... :) Co máš za distribuci, co tam máš za uživatelské rozhraní, máš tam Desktop (Gnome, LXDE, XFCE,...), nebo jen nějaký WM? X?,... Jaký máš power-manager? Máš jich více? Co používáš k hibernaci? - PM-utils? SuspendUtils? Jak jsi nastavil CLI? V CLI to vypneš:

Kód: [Vybrat]
setterm -blank 0 -store # nebo nastav čas - v ms

Jak to máš s ACPI? Osobně nepoužívám žádný PowerManager - jelikož jsou prostě zbyteční... Stačí ACPI(D) a tam si nastavíš akce v konfiguračních souborech a scriptech... Takže pokud máš ACPID, tak akci po uzavření víka nastavíš v lid souboru. Atd. - prvně si počkám než napíšeš, jak to máš s tím softwarem - a jaké jsou tvé UNIXové schopnosti.

A - hybernace - to je konec... :)

pepops

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Dubna 2013, 13:02:47 »
moje unixove schopnosti su skoro nulove

uz viem zapnut terminal vytvorit si .deb balicek naposledy som preinstalovaval win a stratil som boot tak este to som opravoval. takze nula.

mam
ubuntu 12.10 quantal 32bit.
dalsie veci na ktore sa pýtaš neviem odpovedať jedine že by sme sa stretli na TS3 a trošku by si mi poradil ak to nieje moc čo by som chcel :D

ale dakujem za rady velmi mi pomozu

Matesax

• Host
« Odpověď #3 kdy: 18 Dubna 2013, 14:32:06 »
Byl bych ochoten se s tebou spojit, ale toto fórum má přispívat lidem. Přijatelné řešení bude, že to spolu dáme do kupy a ty sem napíšeš, jak jsi se s tím vypořádal... (Pro ostatní.)

Nevím, zda sem mohu posílat údaje, každopádně mě seženeš na ICQ:

551777798

či na emailu:

matesax@gmail.com

Projdi si ale to o čem píši - X11 je GUI pro Unix - více Google. Stejně tak co je to ACPI(D). PowerManager, ScreenSaver,...
« Poslední změna: 18 Dubna 2013, 14:34:05 od Matesax »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.