Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 7.04 - Alpha 3  (Přečteno 5830 krát)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« kdy: 02 Února 2007, 20:04:06 »
Vysla dalsi vyvojova verze Ubuntu 7.04 Feisty Fawn
http://distrowatch.com/?newsid=04011

ped

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2007, 20:16:28 »
no jo.. 2 dny pote co jsem si 2ku napalil na RW a zkusil (neuspesne) nainstalovat.
Jsem to iso vubec nemusel tahat kdybych vedel ze to tak brzo updatnou. :)

LS

• Závislák
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2007, 20:18:35 »

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2007, 20:34:33 »
jinak o tom, co v tom :-)
https://wiki.ubuntu.com/FeistyFawn/Herd3
obzvlášť doporučuji Tracker, zkusil jsem již v edgy a je fakt rychlý

Guido

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2007, 21:26:35 »
Tak prvni zkusenosti s Herd 3.

Stahnul jsem CD desktop-i386, vypalil, md5 dobry.

CD nabootuje do grafiky (jenom vga, driver vesa) a v systray to nahlasi crash. Tak jsem zprovoznil internet a odeslal report.

Pak jsem pustil instalaci na cistou ext3, ktera probehla v poradku. Ale po prvnim restartu to zamrzne na grafickym splashi - nejde to nijak odescapovat, aby bylo videt vypisy.

Zkusim jeste jednou instalaci a pohledat na webu.
Guido

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #5 kdy: 05 Února 2007, 22:09:59 »
Na stolnom PC: Zamrzne pri načítavní driveru acx pre sietovku (skúsil som len raz)
Notebook: Hned tam vyhodí nejakú error ohladne Gnome, ale najväčší problém bol pripojiť sa na net s wifi. Akože roroznanie a zistenie siete ihneď. S pôvodnými drivermi sa mi len podarilo pingať, aj to VELKE lossy a pingy 10x väčšie. S ndiswrapperom žiadny ping. Chybu by som skôr zvalil na integráciu network-gnome-manageru. Po cca 2 hodinách som to vzdal. Počkám na dalsie image.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #6 kdy: 05 Února 2007, 22:59:35 »
Guido: Jestli se to seklo v splashi, tak vymaz v Grubu na konci polozku splash

zutroy

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #7 kdy: 06 Února 2007, 07:31:27 »
vadimo: No jo, s network-managerem je peklo, zvlast posledni dobou. Mam laptop, takze by se mi celkem hodil, ale nez se s nim sr*, tak sem ho deaktivoval (radne prasacky: chmod -x ;-) ) a nastavuju sit radsi rucne. :(
Skoda, napad to neni spatnej, ale implementace musi jeste uzrat..
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

Guido

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #8 kdy: 06 Února 2007, 08:37:51 »
Citace: 3x3cut0r
Guido: Jestli se to seklo v splashi, tak vymaz v Grubu na konci polozku splash
Jo, taky mně to napadlo, ale už jsem to včera nestihl. Zkusím dneska.

Pokud zkusím nabootovat pomocí recovery mode, tak dostanu rootovskou konzoli, ale taky jsem ještě neměl na nic čas.
Guido

LS

• Závislák
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #9 kdy: 06 Února 2007, 09:12:15 »
Dneska budu instalovat na notebook Lenovo V100, dam vedet jak jsem dopadl.

edit:
1/ Start CD bez problemu, bez nutnosti pouziti nejakych omezujicich parametru pro jadro.

2/ DesktopCD bezi ve spravnem rozliseni 1280x800, je nainstalovan network-manager, rovnou se muzu prepinat mezi nalezenymi wifi sitemi, chodi i ethernet LAN, zvuk, zda se ze vsechno.

3/ Bohuzel se nezobrazila ikona se stavem nabiti baterie, musel jsem ji rucne pridat na panel - zbyvalo 5% takze honem zapojit zdroj!

4/ Instalator je stejny jako v Edgy Eft, pozitivni zmenou je uprava kroku rozdeleni disku - defaultne vybrana moznost je nyni "Guided - resize partition XXX and use freed space" namisto smazani celeho disku. Nevim podle jakeho klice to voli ktery oddil bude nabidnut ke zmenseni, asi ten ktery je nejmene obsazen? Volim tak jako tak manualni upravu rozdeleni. Bohuzel editor oddilu je naprosto nepouzitelny, chybi graficke zobrazeni rozdeleni disku, pri pokusu o vytvoreni noveho oddilu ve volnem prostoru to cele spadlo. Musel jsem pouzit cfdisk, rucne vytvorit fs a spustit instalaci znovu.

5/ V poslednim kroku pred spustenim instalace (kopirovani souboru) pribyla ikona "advanced", kde je schovana moznost zmeny umisteni GRUBu. Nechci GRUB instalovat vubec, uz jej mam nainstalovany (na prvnim oddilu je Edgy). Radek s urcenim zarizeni pro instalaci GRUBu tedy nechavam prazdny. Instalatoru se to ale nelibi a protestuje. To je spatne, nemuzu nainstalovat Ubuntu bez instalace zavadece???

5a/ Nastavil jsem tedy instalaci GRUBu az do oddilu kam instaluji, ne do MBR disku. I nadale tak muzu zavadet GRUBem z Edgy, ktery lezi na vedlejsim oddilu.

6/ Po instalaci nutno jako obvykle zmenit repozitare z cz na de, nl, us nebo jine. Jinak zda se zatim vsechno OK.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #10 kdy: 06 Února 2007, 10:56:22 »
Já si vždy myslel, že již fungující věci by měli zůstat funkční. Ale vypadá to, jako by vše dělali odznova a zase s chybama...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Guido

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #11 kdy: 06 Února 2007, 11:48:33 »
Když už jsme u toho Live-CD, tak mě grafika nVidia Quadro NVS 110M na Dellu D820 běží jen na 1024x768, ovladač vesa. Asi by šly dotáhnout restricted modules, nezkoušel jsem.
Guido

Juraj

• Stálý člen
  • **
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #12 kdy: 06 Února 2007, 14:45:26 »
Docela ma potesila nova verzia Inkscape 0.45, zda sa byt o dost sviznejsia ako 0.44, Dia 0.96-pre3, Rhythmbox 0.9.7.90 s novou sluzbou Jamendo. Celkovo sa system uz sprava docela stabilne ;)

ped

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #13 kdy: 06 Února 2007, 15:04:36 »
Citace: lukas.svoboda
4/ Instalator je stejny jako v Edgy Eft, pozitivni zmenou je uprava kroku rozdeleni disku - defaultne vybrana moznost je nyni "Guided - resize partition XXX and use freed space" namisto smazani celeho disku. Nevim podle jakeho klice to voli ktery oddil bude nabidnut ke zmenseni, asi ten ktery je nejmene obsazen? Volim tak jako tak manualni upravu rozdeleni. Bohuzel editor oddilu je naprosto nepouzitelny, chybi graficke zobrazeni rozdeleni disku, pri pokusu o vytvoreni noveho oddilu ve volnem prostoru to cele spadlo. Musel jsem pouzit cfdisk, rucne vytvorit fs a spustit instalaci znovu.

5/ V poslednim kroku pred spustenim instalace (kopirovani souboru) pribyla ikona "advanced", kde je schovana moznost zmeny umisteni GRUBu. Nechci GRUB instalovat vubec, uz jej mam nainstalovany (na prvnim oddilu je Edgy). Radek s urcenim zarizeni pro instalaci GRUBu tedy nechavam prazdny. Instalatoru se to ale nelibi a protestuje. To je spatne, nemuzu nainstalovat Ubuntu bez instalace zavadece???
(Ja zkousim kubuntu Herd3, ne ubuntu, takze rozdily jsou mozne)

4/ ja jsem jiz disky rozdelene mnel, potreboval jsem jenom spravne namountovat a ten hlavni pro "/" zformatovat na ext3, takze jsem zvolil nejakou manual volbu (myslim ze to same), rozdelovac disku jsem jen zavrel, a pak jsem mohl hezky vybrat ruzne mount pointy pro ruzne disky ( /, /home, /swap, a pak moje vlastni pro kubu6.10 root a windows)
Vsechno fungovalo bez problemu.

5/ chvilku jsem nad tim premyslel a pak jsem dal GRUB znova nainstalovat. Nevim nakolik to prepisuje GRUB ktery tam jiz byl co se tyce binarnich souboru, ale konfiguraci predeslych systemu si nacetl, protoze vysledek byl treba 2x Memtest x86 (ten z 7.04, a "on /dev/hdc1" = z 6.10). Jen to menu trochu zprehazel (prvni 7.04 misto 6.10) a protoze zatim chci pouzivat 6.10 a 7.04 jen testovat, tak mne to aspon prinutilo zeditovat grub menu (a pridat si barvicky a hodit windows na treti misto at to manzelka nemusi tak hledat :) :/ :( eh... )
 Takze zvolit reinstalaci GRUBu by nemelo mit fatalni nasledky. Ale mit volbu ze to jenom prida moznosti do boot menu na konec by se mi libilo. Kam to reportovat/navrhnout? (do 7.04 se to jiz IMHO nedostane)

Jinak jsem s tim zatim nic vic nezkousel, jen install a jeden boot, vse vypadalo ok.

LS

• Závislák
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #14 kdy: 06 Února 2007, 15:41:53 »
ad grub: resenim je nechat GRUB nainstalovat do zavadeciho sektoru oddilu  kam se instaluje system, a ne do MBR disku. Mam na jednom stroji Windows, Debian, Gentoo, Ubuntu Edgy a ted i Ubuntu Feisty. U kazdeho distra MUSIM mit volbu, zda se mi ma starat o GRUB a jeho konfiguraci automaticky nebo ne.

Guido

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #15 kdy: 06 Února 2007, 18:14:58 »
Tak já jsem prozatím s Feisty skončil. Po odstranění splash z grubu vykoukne takováhle pěkná hláška:
Kód: [Vybrat]
BUG: soft lockup detected on CPU#0!Reportnul jsem to jako bug. Dělá to na Intel Centrino Duo.
Guido

LS

• Závislák
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #16 kdy: 06 Února 2007, 18:57:47 »
vypnete wifi kartu v BIOSu a odpojte vsechna USB zarizeni - uz se to tu pred casem nekde resilo

Guido

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #17 kdy: 06 Února 2007, 19:26:11 »
Citace: lukas.svoboda
vypnete wifi kartu v BIOSu a odpojte vsechna USB zarizeni - uz se to tu pred casem nekde resilo
Jo, pomohlo to. Asi jsem se s tím bug-reportem unáhlil.
Guido

LS

• Závislák
Ubuntu 7.04 - Alpha 3
« Odpověď #18 kdy: 07 Února 2007, 02:42:41 »
Pozitivum ve Feisty: konecne chodi vestavena ctecka karet - zkousel jsem zatim 2GB SD, zkusim jeste 256MB xD ze stareho fotaku. To mi udelalo velkou radost, konecne nemusim pouzivat externi USB ctecku :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.