Dneska budu instalovat na notebook
Lenovo V100, dam vedet jak jsem dopadl.
edit:
1/ Start CD bez problemu, bez nutnosti pouziti nejakych omezujicich parametru pro jadro.
2/ DesktopCD bezi ve spravnem rozliseni 1280x800, je nainstalovan network-manager, rovnou se muzu prepinat mezi nalezenymi wifi sitemi, chodi i ethernet LAN, zvuk, zda se ze vsechno.
3/ Bohuzel se nezobrazila ikona se stavem nabiti baterie, musel jsem ji rucne pridat na panel - zbyvalo 5% takze honem zapojit zdroj!
4/ Instalator je stejny jako v Edgy Eft, pozitivni zmenou je uprava kroku rozdeleni disku - defaultne vybrana moznost je nyni "Guided - resize partition XXX and use freed space" namisto smazani celeho disku. Nevim podle jakeho klice to voli ktery oddil bude nabidnut ke zmenseni, asi ten ktery je nejmene obsazen? Volim tak jako tak manualni upravu rozdeleni. Bohuzel editor oddilu je naprosto nepouzitelny, chybi graficke zobrazeni rozdeleni disku, pri pokusu o vytvoreni noveho oddilu ve volnem prostoru to cele spadlo. Musel jsem pouzit cfdisk, rucne vytvorit fs a spustit instalaci znovu.
5/ V poslednim kroku pred spustenim instalace (kopirovani souboru) pribyla ikona "advanced", kde je schovana moznost zmeny umisteni GRUBu. Nechci GRUB instalovat vubec, uz jej mam nainstalovany (na prvnim oddilu je Edgy). Radek s urcenim zarizeni pro instalaci GRUBu tedy nechavam prazdny. Instalatoru se to ale nelibi a protestuje. To je spatne, nemuzu nainstalovat Ubuntu bez instalace zavadece???
5a/ Nastavil jsem tedy instalaci GRUBu az do oddilu kam instaluji, ne do MBR disku. I nadale tak muzu zavadet GRUBem z Edgy, ktery lezi na vedlejsim oddilu.
6/ Po instalaci nutno jako obvykle zmenit repozitare z cz na de, nl, us nebo jine. Jinak zda se zatim vsechno OK.