Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aky Wifi adapter kupit?  (Přečteno 3332 krát)

vawaver

• Aktivní člen
  • *
Aky Wifi adapter kupit?
« kdy: 22 Dubna 2013, 10:58:55 »
Dobrý deň prajem,
chcel by som Vás požiadať o doporučenie, aký si mám kúpiť lowcost Wifi USB adapter pre moje dve staré PC.
Mal som Air Live USB adaptéry (nebolo treba nič inštalovať) podporujúce b/g normu ale keďže som si už kúpil router podporujúci n-normu, rád by som tomu prispôsobil aj ostatné veci.
Ideálne riešenie by bolo - plug&play, aby odpadla nutnosť nejakej prípadnej náročnej inštalácie ovládačov.

Mám od predajcov doporučené toto TP-LINK TL-WN727N - http://goo.gl/Tukj6

Čo na to poviete? Prípadne čo iné mi doporučíte?

PC na ktorých mi bežia systémy sú jeden na Ubuntu 12.04.2 x64 a druhý Ubuntu 12.10 x64.

Teším sa na Vašu odpoveď.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:Aky Wifi adapter kupit?
« Odpověď #1 kdy: 22 Dubna 2013, 12:15:23 »
Prolez Google zda je to podporovaný.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #2 kdy: 22 Dubna 2013, 12:21:47 »
Ten TL-WN722N_V1 je ok.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2013, 15:54:38 »
je zabezpečení wifi např. wpa-psk záležitostí hardware wifi karty a nebo je to jen softwarová záležitost napsaných ovladačů k hw výbavě dané karty ?

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 03 Května 2013, 18:26:23 »
je zabezpečení wifi např. wpa-psk záležitostí hardware wifi karty a nebo je to jen softwarová záležitost napsaných ovladačů k hw výbavě dané karty ?

Já mám za to že to je HW záležitost... Ale v dnešní době to řešit nemusíš. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 03 Května 2013, 18:33:23 »
musím...chci aby uměla server radius

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 04 Května 2013, 10:42:34 »
Tak s RFC žádné zkušenosti nemám ale tyto informace se u žádných karet neudávají tak se dá předpokládat že to bude fungovat, jinak můžeš využít možnosti vrácení zboží pokud by to nefungovalo. ;)

Možná zvaž koupi o trochu dražšího modelu s lepší anténou ;)
http://www.alza.sk/tp-link-tl-wn722n-lite-d155291.htm
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 04 Května 2013, 11:19:11 »
Když už tak něco co má maximálnu 300 a ne 150

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 04 Května 2013, 11:42:07 »
Když už tak něco co má maximálnu 300 a ne 150

Na výběr s rychlostí 300Mb je spousta, otázka jestli máš i vše ostatní s touto rychlostí? Router s N 300Mb s 1GB LAN, NAS s 1GB LAN, dostatečně rychlý disk pokud to máš na sdílení, nebo desítky GB RAM v serveru...
Zrovna minulý týden jsem se tu hádal s jedním člověkem co mi tvrdil že nutně potřebuje 300Mb protože má "rychlý" VDSL (20Mb) a pak se k tomu připojuje iPadem a kouká na youtube  ;D

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 04 Května 2013, 11:46:22 »
Jak jsem psal jinde tak mám celou síť postavenu na 6e kabelech + 1 5e certifikovaný na giga. Všechny železa s lan kartou jsou gigový, všechny wifi jsou N. Jestli jsou na nebo 150 nebo 300 mě nezajímá. Možná máš auto co má na tachometru 250..kolik jsi s ním jel maximálně ty ? Ale možná tu maximálku někdy budeš potřebovat. Když je za stejnou cenu možnost usb klíč s 300 tak proč brát 150 ?

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 04 Května 2013, 11:52:22 »
Teď jsem si všiml že jsem si tě spletl s původním dotazovatelem co založil toto vlákno vawaver. :))

ps: máš pravdu, psal jsem to jako by jsi byl naprostý začátečník, myslel jsem to dobře. ;)

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 04 Května 2013, 12:11:59 »
Nic se neděje. S číny mi jde 300 s 6dBi anténou a 500mV..dostřel prý 400 metrů zaručený..potřebuji spíš prostřelit železobeton v paneláku. Možná zkusím k anténě dát pár zrnek popcornu. Taky jsem viděl na videích z youtube jak se dá s takovým usb wifi klíčem a plechovkou od piva dělat pěkná paseka...

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 04 Května 2013, 12:29:26 »
No ten železobeton je trochu problém... Já pokud můžu tak kabel je kabel :))
Jinak odzkoušeno 1000mW ;D
http://www.antiradary-distributor.cz/alfa-awus036h-1-wifi-wlan-1000mw-bg-24ghz-aircrack-wireshark-p-20550.html

ps: rakovina to jistí. 8)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #13 kdy: 04 Května 2013, 14:11:08 »
Nemám rád nesystémová řešení hrubou silou, pokud je jiného zbytí nebo zbytečné zahlcení pásem, tak, jak fungují wi-fi sítě dnes převážně v panelácích apod.

MImochodem k čemu všesměrovou anténu, když chceš prostřelit beton na stovky metrů?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 04 Května 2013, 14:49:41 »
No ten železobeton je trochu problém... Já pokud můžu tak kabel je kabel :))
Jinak odzkoušeno 1000mW ;D
http://www.antiradary-distributor.cz/alfa-awus036h-1-wifi-wlan-1000mw-bg-24ghz-aircrack-wireshark-p-20550.html

ps: rakovina to jistí. 8)
je to jen b/g....rakoviny se nebojím..přežil jsem černobyl a tehdá rostlo hub jak sviňa a já je žral a žral....kdo přežil 70 tý roky je ze železa...vodu jsem pily z praský trubky hubou u silnice, žrali ovoce spadlý ze země i silnice..žralo se hliníkovým příborem...a chleba se mazal sádlem a sypal solí..

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 04 Května 2013, 15:11:07 »
Otázka. Nejsem si příliš jistý. Jak je to s "plug and play" u linuxu. Respektive otázka zní. Když mám server nainstalovaný na 1 jádrovém celeronu a změním procesor za 2 jádra co se stane se systémem ? Musí se přeinstalovat aby uměl využívat 2 jádra odděleně a ne jako celek ? A jak to bude s nainstalovaným systémem a přidáním usb wifi klíče ? Předpokládám že při nové instalaci si potřebné ovladače stáhne do jádra kdežto u přidání v běhu systému je bude používat odděleně. Nebo se pletu ?

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #16 kdy: 04 Května 2013, 15:39:39 »
Vše už je v jádře, výměna procesoru nebo přidání Wifi bude fungovat bez dalšího nastavování, teda wifina pouze za předpokladu že je podporovaná. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.