Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sky Drive  (Přečteno 1868 krát)

Beren

• Návštěvník
Sky Drive
« kdy: 12 Května 2013, 12:24:18 »
Ahoj.

Existuje nějaký klient, nebo jiná jednoduchá možnost, na synchronizaci s úložištěm Sky Drive od MS?
Na námitky, že mám používat U1, nebo Dropbox a pod předem říkám: "Mám a používám, ale Sky Drive má z nich největší volný prostor." Synchronizace složek přes webové stránky není to pravé ořechové...

Díky za radu a pomoc, Beren.

petrme

• Aktivní člen
  • *
Re:Sky Drive
« Odpověď #1 kdy: 16 Května 2013, 09:52:57 »
Existuje nějaký klient, nebo jiná jednoduchá možnost, na synchronizaci s úložištěm Sky Drive od MS?

Tato otazka me pobavila ;)

Obavam se, ze Sky Drive podpora v Linuxu hned tak nebude. Proc by to Microsoft delal?

Tohle jsem pro tebe vygoogloval, bylo to hned na prvni pozici:

With the current design of SkyDrive Apps, it is not possible to install it to Linux. We suggest you to post a feature request at http://feedback.live.com.

HoLi

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web-stránky
« Odpověď #2 kdy: 16 Května 2013, 09:59:39 »
Nemám to otestováno. Je to ale nejspíše jediná možnost. Být tebou z webu sky drive stáhnu všechny soubory co tam máš a nahážu je do nějakého podporovaného cloudu.

http://www.rubynginx.com/index.php/2012/09/27/installing-skydrive/

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Května 2013, 10:33:05 »
Prostor má skydrive sice největší (25 GB zdarma), ale i u dropboxu je možné toho dosáhnout, nebo i u google drive. Například u dropboxu stačí vytvořit více uživatelských účtů v systému a ke každému dropbox account.

nějak takto:
Kód: [Vybrat]
sudo adduser username plugdev
sudo adduser username1 plugdev
sudo adduser username2 plugdev
pak
sudo chmod 770 /home/username/Dropbox/ -R
sudo chmod 770 /home/username1/Dropbox/ -R
sudo chmod 770 /home/username2/Dropbox/ -R

Pak slinkovat dohromady složky do /home/username*/Dropbox, které chceš sdílet k jednotlivým účtům, tak aby se ti tam vešly. Není to ideální, ale funguje.

Synchronizace všech účtů se dá vyřešit přes /etc/rc.local, kam dáš něco takového (nejsem u pc s ubuntu, tak teď nevím, jak to přesně mám):

#!/bin/sh -e
pkexec --user username dropbox start -y &
pkexec --user username1 dropbox start -y &
pkexec --user username2 dropbox start -y &
exit 0

Na google drive je klient insync, který umí více uživatelských účtů najednou, takže je situace ještě jednodušší. Opět je možné použít symlinky.
« Poslední změna: 16 Května 2013, 10:44:56 od beer »

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 16 Května 2013, 17:47:23 »
A co takhle si na U1 ketrý mimo jiné funguje dokonale a plně automaticky, zaplatit větší prostor a tím podpořit Canonical=tvůrce Ubuntu. :-\
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

beer

• Host
« Odpověď #5 kdy: 16 Května 2013, 18:12:51 »
A co takhle si na U1 ketrý mimo jiné funguje dokonale a plně automaticky, zaplatit větší prostor a tím podpořit Canonical=tvůrce Ubuntu. :-\
S U1 jsem měl na 12.04 i na 12.10 neustálé problémy... Často nešel vůbec spustit. Dropbox mi připadá, že je z těchto produktů nejkvalitnější... Co se týká funkcionality, tak je prostě skvělý, včetně CLI interface.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.