Zdravím ve spolek.
Jelikož jsem v Xubuntu 12.04 ani 12.10 nebyl schopen opravit otravný bug, kdy se na ploše a nebo v Thunaru občas zobrazovaly disky 2x (některé návody skoro fungovaly, ale pokud jsem dal v Opeře stahovat nějaký soubor, tak při výběru místa, kam se má věc uloži, byly HDD zobrazeny dvakrát VŽDY!) a také jsem se nezbavil problému, že při každém zapnutí notebooku jsem musel vypínat Bluetooth (žádný zaručený návod opět nefungoval) rozhodnul jsem se prubnout Xubuntu 13.04 64bit, zde je pár poznatků:
- Z instalačního média nelze korektně systém nainstalovat v režimu offline - systém není celý v ČJ
- Pokud se v průběhu instalace připojím k Netu, stáhne se asi 140 souborů, a zdá se že vše funguje - i když kontrola pravopisu v Firefoxu nejde přepnout do ČJ
- Dodatečné ovladače nic nenajdou - jockey-gtk byl nagrazen poslední záložkou v software-properties-gtk, ale nidke nic nebylo nalezeno - mám Intel HD 3000 a nVidia GeForce 555
- Těsně po instalaci je přítomno naprosté minimum aplikací, zejména mi chybí usb-creator-gtk, gparted, synaptic, mc
- Systém je podivně nestabilní - přestal fungovat touchpad - klikat šlo, ale kurzorem se nedalo hnout - restart to vyřešil, ale stalo se to během hodiny 2x
- Systém je svižný asi jako devadesátník po mrtvici - zejména u aktualizací čekám dlouho a nevím, jestli se něco děje
Zdá se, že problém s duplicitním zobrazováním disků byl vyřešen, naopak BT musím po každém startu manuálně vypnout - tady se nic nezměnilo.
Celkově jsem dost zklamán, takže jsem zvědav, jak se to časem vyvrbí.