Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: TT-SkyStar 1  (Přečteno 5044 krát)

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
TT-SkyStar 1
« kdy: 13 Prosince 2006, 13:49:03 »
Chtěl bych na Ubuntu 6.06.1 provozovat TT-SkyStar1 s takovými možnostmi jako pod WinXP. Soft s natáčením motoru, scanování satelitů, ukládání snímaného mpeg2 na disk, dekódování programů. Poradí mi někdo jak na to ?

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
TT-SkyStar 1
« Odpověď #1 kdy: 13 Prosince 2006, 14:29:18 »
Na stránkách jistého prodejce čtu, že je podporován i Linux. Není na CD s ovladači i verze pro Linux?

http://www.abclinuxu.cz/forum/show/60426?
Tady je to vyřešeno. Pokud tomu nerozumíte, zkuste se zeptat konkrétněji, třeba i v reakci na mou odpověď
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
TT-SkyStar 1
« Odpověď #2 kdy: 13 Prosince 2006, 14:48:52 »
Hmmmm. Jestli musím instalovat modul do jádra tak se na to vykašlu a na jiný disk dám win kde je to všechno řešeno pár kliknutím....

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
TT-SkyStar 1
« Odpověď #3 kdy: 13 Prosince 2006, 15:37:33 »
Možná se ozve někdo s jednodušším řešením. Já jsem to prostě hodil do Googlu a bylo.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
TT-SkyStar 1
« Odpověď #4 kdy: 13 Prosince 2006, 15:48:36 »
Citace: JuraS.
...Jestli musím instalovat modul do jádra tak se na to vykašlu...
Instalace modulu je operace ekvivalentni instalaci ovladacu ve Windows. Problem je pouze v tom, ze vyrobce vasi karty dodava ovladace pouze pro Windows, ovladace pro Linux si komunita musi udelat sama.

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
TT-SkyStar 1
« Odpověď #5 kdy: 14 Prosince 2006, 09:40:52 »
Instalace karty je jedna věc. A co pak soft a co pluginy na dekodování programů. Chci kompletní funkční systém. Jinak zadamózní řešení linuxu ztrácí symsl. Zadarmo můžu bydlet i pod mostem ale je to bydlení ?

LS

• Závislák
TT-SkyStar 1
« Odpověď #6 kdy: 14 Prosince 2006, 10:04:54 »
Pokud mate tenhle pristup, neni Linux nic pro vas.

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
TT-SkyStar 1
« Odpověď #7 kdy: 14 Prosince 2006, 10:40:59 »
Pracuji jako admin pro cca 250 pc + nepočítaně periferií. Až linux bude podporovat všechny ty plotery, scanery, bezdrátové myši a klávesnice, mraky různých tiskáren, kopírek, panaboardů a kdoví čeho ještě pak bude zajímavý pro kohokoliv. Pro mě je řešením hračičkovosti ale ne takovým abych u něj seděl týdny po večerech a omezoval rodinu. Už nastavení té mé mašiny jako server s grafickou nadstavbou aby fungoval postfix s ochranou proti spamům, web server, bind9,...zabralo tolik zbytečného času ! Oproti serveru na win2000 s sql serverem sloužící jako doménový server; který jsem měl i s instalcí za bratru 4 hodiny kompletně nastavený; ubuntu (s mými znalostmi) silně pokulhává. Jo a to jsem ten server na woknech před instalací vůbec neviděl....

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
TT-SkyStar 1
« Odpověď #8 kdy: 14 Prosince 2006, 12:34:18 »
Až budou všichni výrobci HW psát ovladače i pro Linuxové jádro, to nám všem bude hej...
Jenže donuť je k tomu... Jedině bojkotem jejich výrobků (a nákupem kompatibilních s Linuxem)

Co se týče serveru, to je asi individuální záležitost

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
TT-SkyStar 1
« Odpověď #9 kdy: 14 Prosince 2006, 12:59:07 »
Prosím o nalezení tiskárny laserové se zásobníkem minimálně 1000 listů A4, se síťovým printserverm v sobě, rychlostí tisku barevně minimálně 24 stran a4/min. oboustranný tisk. A to takové kdy jako admin nebudu muset desítky minut instalovat drivery a soft do každého počítače jednotlivým způsobem. Nepožaduji síťovou instalaci ale instalaci na jeden pc který tuto tiskárnu nasdílí ostatním ve skupině. Najdi mi takovou tiskárnu pro linux. A bojkotování a takové žvásty ? Bojkotuješ trička z číny, brambory z rakouska,...? já ne. jo a až bude linux certifikovaný pro zpracování utajovaných informací tak se stane plnokrevným operačním systémem. do té doby je to jen pro hraní...

LS

• Závislák
TT-SkyStar 1
« Odpověď #10 kdy: 14 Prosince 2006, 14:00:57 »
Pojdme to zkusit opacne - ktere tiskarny maji tyto parametry? Nemam v teto oblasti prehled. Napiste par kandidatu, pak se k jednotlivym typum podivame na stav jejich podpory v CUPS. Tiskarna, ktera je v CUPS primo podporovana, je v Ubuntu zprovoznena do minuty a bez instalace jakychkoliv dalsich ovladacu nebo programu.

V nekterych pripadech je situace presne opacna, nez pisete. Mame v praci nekolik sitovych tiskaren HP26xx a HP24xx. Ve Windows se musi instalovat asi 300MB software, ktery komunikaci s tiskarnou zprovozni. V Ubuntu nemusim instalovat nic, jen ve sprave tisku pridam tiskarnu, nastavim vyrobce a presny typ tiskarny, jeji IP adresu a muzu tisknout.

Ano, je pravda ze stale existuje velke mnozstvi hardwaru, ktery ve v Linuxu hure (nebo vubec) podporovany nez ve Windows. Duvod, proc tomu tak je, jsem napsal v #5.

Je to tak trochu zacarovany kruh. Vyrobcum HW se nevyplati vyvijet linuxove ovladace, vyrobcum SW se nevyplati vyvijet linuxove verze jejich programu, protoze Linux bezi cca na 2% vsech pocitacu a vlozene investice do vyvoje linuxovych verzi jejich produktu by se nemusely vratit. Podil Linuxu se tezko muze v kratke dobe radikalne zvednout, protoze mnoho lidi na nej proste nemuze prejit z duvodu popsanych v predchozi vete. A stale dokola.

LS

• Závislák
TT-SkyStar 1
« Odpověď #11 kdy: 14 Prosince 2006, 14:44:37 »
Citace: Maky
...Takže kdo je plnokrevníkem, Ubuntu nebo Win.
Tohle svadi k flame. Prosim zkusme spis resit to, na co se JuraS. ptal.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
TT-SkyStar 1
« Odpověď #12 kdy: 14 Prosince 2006, 14:47:01 »
JJ, už jsem to smazal, uvědomil jsem si, že taková debata situaci Jura.S nevyřeší. Nechal jsem se unést.

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
TT-SkyStar 1
« Odpověď #13 kdy: 14 Prosince 2006, 14:56:47 »
Také se omlouvám za diskuzi mimo mou otázku.

Chcěl bych zkusit provozování této karty s motorem na linuxu z důvodu, že například při převodu dvd byl ubuntu minimálně 2x rychlejší než dalekovíc výkoné pc s winxp. Zkusím připojit kartu do pc a uvidím jestli ji ubuntu vůbec najde..
Poradíte mi s výběrem sw a jak je to s rozkódováním ?

Ondřej Surý

• Host
TT-SkyStar 1
« Odpověď #14 kdy: 14 Prosince 2006, 14:57:07 »
Citace: JuraS.
Prosím o nalezení tiskárny laserové se zásobníkem minimálně 1000 listů A4, se síťovým printserverm v sobě, rychlostí tisku barevně minimálně 24 stran a4/min. oboustranný tisk.
Třeba libovolná Kyocera-Mita, která dodává PCL pod MIT licencí? Nebo tiskárny od HP mají dobrou podporu.

Mid-range lasers are typically sold for use by "workgroups". From about $700 on the low end to about $3000 on the high end you have a complete spectrum of 1200dpi devices with ever more speed and paper tray capacity. Almost all devices in this market speak fully documented strains of PCL, PJL, and PostScript; thus almost all of them work quite well with free software. HP is the biggest player here; others give more bang for the buck: Lexmark, for example, usually offers slightly faster printers with rather better firmware at each pricepoint. Kyocera printers have permanent drums and reduce per-page expenses this way and Epson and Brother have at least separately changeable drum and toner (avoid the Epson "...L" models here, as their proprietary protocols are not fully supported yet). Religious wars are waged on the topic of who has better mechanisms; no good answer can be given on that question.

The main thing you need to use a printer in this class effectively is a good "PPD" printer description file. Most vendors will include this file somewhere in the drivers they ship; often you can also find it on the vendor website. HP, Kyocera, Epson, OCE, Okidata, Sharp, and Ricoh+Partners (brands Gestetner, Infotec, Lanier, NRG, Ricoh, Savin) even have released their PPDs under free licenses and therefore they are also available here on linuxprinting.org and also in some distributions. CUPS and PPR support PostScript printers with PPD files natively, Foomatic gives full support for these printers with any spooler or even without spooler.

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
TT-SkyStar 1
« Odpověď #15 kdy: 14 Prosince 2006, 15:42:46 »
Omlouvám se znovu, v zaměstnání NIKDY nebudeme používat linux jako operační systém na stanicích (servery některé linux používají) a to z důvodu který jsem nastínil výše...
Linux doma používám z důvodu že se mi můj pc rozsypal a tak jsem sáhnul po starším nevyužitém který chci využívat tak jako ten mrtvý...

Ondřej Surý

• Host
TT-SkyStar 1
« Odpověď #16 kdy: 14 Prosince 2006, 16:05:18 »
Ale my vám jej nenutíme, jen jste se ptal, tak jste dostal odpověď. Pokud to byla pouze řečnická otázka, tak na to zapomeneme a nebudeme se hádat kvůli prkotinám, ne? :-)

Baloun

• Návštěvník
TT-SkyStar 1
« Odpověď #17 kdy: 05 Února 2007, 16:27:21 »
Poměrně dlouho jsem váhal s přechodem na linux kvůli satelitní kartě SkyStarI. Nainstaloval jsem Kubuntu, spustil Kaffeline a k mému úžasu se na objevil signál, naskenoval jsem Hot Bird a už můžu čubrnět. Jenže člověk je pořád s něším nespokojenej :-) .... Zajímalo by mě co natáčecí motor ( přepnout do XP natočit satelit a pak zpět do Kubuntu asi není příliš elegantní :-)  ) Otázka druhá jak na CI slot, přestože je karta Czech link vložena, sleduju jen černou obrazovku ( že by se zase v ČT stávkovalo ? :-)  ) Děkuju za odpověď a .... vivat (K)ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.