Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu zatuhnou při načítání.  (Přečteno 3162 krát)

Jan.Bilek

• Návštěvník
Kubuntu zatuhnou při načítání.
« kdy: 26 Ledna 2007, 20:15:42 »
Dobrý den,
nainstaloval jsem si kubuntu 6.10 přes Desktop CD - instalaci jsem musel spustit s příkazem "noacpi nolapic" jinak tuhla. Instalace proběhla v pořádku, ale při prvním spuštění PC vytuhne u modrého progress baru. Zobrazí se progress bar a konec. Klávesnice nereaguje, pomůže jen "tvrdý" reset. Systém jsem zkoušel spouštět i s příkazy " acpi=off, irqpoll, noacpi, nolapic " Jak jsem našel v některých radách zde na foru, dále jsem zkoušel odpojit veškeré USB zařízení,  avšak bez výsledku, systém se zastaví na stejném místě. PC je AMD Sempron 3000+,1024MBRAM,320GB WD SATA disk,MB MSI s chipsetem nForce 430 a integrovanou grafickou kartou nForce 6150, další karty v PC jsou SB Live! a ASUS WLAN. Na PC jsou nainstalovány ještě WinXP, a před instalací kubuntu byla ještě Fedora 6, ale kubuntu si upravilo Grub tak se k ní nemohu dostat.  Instalaci Fedory jsem musel spouštět též s příkazy vypínající ACPI ale už si přesně nepamatuji s jakými. Po instalaci však naběhla korektně. Děkuji za jakoukoliv radu.
Jan Bílek

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 26 Ledna 2007, 20:25:02 »
Zkuste nabootovat do recovery módu (klidně i s těmi parametry na acpi). Když se to někde zasekne, tak napište co se tam zrovna píše.
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Jan.Bilek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Ledna 2007, 20:57:11 »
Děkuji za radu.

Vypíše (poslední řádek): " 17179584.908000 ohci_hcd 0000:00:0b.0: new USB bus registered, assigned bus number 1 "

Po tomto jsem znovu odpojil veškeré USB a zařízení a zkusil to znovu avšak hlásí pořád to samé.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #3 kdy: 26 Ledna 2007, 20:59:28 »
Pozor!!!
není žádné noacpi...!!!
je to
Kód: [Vybrat]
acpi=off noapic nolapic irqpoll
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Jan.Bilek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Ledna 2007, 21:24:22 »
Děkuji za upozornění, asi jsem to špatně opsal. Ovšem i když jsem zkusil příkazy napsat takto, opět stejná chyba.

Jan.Bilek

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 05 Února 2007, 18:08:54 »
Tak sem s tím chvilku laboroval a přišel jsem na to, že když vypnu v BIOSu USB řadič nebo vypnu "USB Legacy support" tak to naběhne normálně, takže myslim že by stačilo nějak udělat aby nazačátku nenačítal ohci_hcd driver, jde to nějak?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.