Dobrý den,
nainstaloval jsem si kubuntu 6.10 přes Desktop CD - instalaci jsem musel spustit s příkazem "noacpi nolapic" jinak tuhla. Instalace proběhla v pořádku, ale při prvním spuštění PC vytuhne u modrého progress baru. Zobrazí se progress bar a konec. Klávesnice nereaguje, pomůže jen "tvrdý" reset. Systém jsem zkoušel spouštět i s příkazy " acpi=off, irqpoll, noacpi, nolapic " Jak jsem našel v některých radách zde na foru, dále jsem zkoušel odpojit veškeré USB zařízení, avšak bez výsledku, systém se zastaví na stejném místě. PC je AMD Sempron 3000+,1024MBRAM,320GB WD SATA disk,MB MSI s chipsetem nForce 430 a integrovanou grafickou kartou nForce 6150, další karty v PC jsou SB Live! a ASUS WLAN. Na PC jsou nainstalovány ještě WinXP, a před instalací kubuntu byla ještě Fedora 6, ale kubuntu si upravilo Grub tak se k ní nemohu dostat. Instalaci Fedory jsem musel spouštět též s příkazy vypínající ACPI ale už si přesně nepamatuji s jakými. Po instalaci však naběhla korektně. Děkuji za jakoukoliv radu.
Jan Bílek