Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak připojit (namapovat?) ŠIFROVANOU složku Synology NAS do Kubuntu?  (Přečteno 2561 krát)

Angry Ubu

• Návštěvník
Podařilo se mi najít tenhle skvělý návod, jak přimoutnout do svého ubuntu složku z NAS http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=28242.0 (tímto děkuji!!!) - ale bohužel to nefunguje na to hlavní, co jsem potřeboval, totiž na složky, které tam mám šifrované. Při "sudo mount -a" mi to hodí tuto hlášku:

Kód: [Vybrat]
mount: blokové zařízení //10.0.0.3/A je chráněno proti zápisu, připojuji pouze pro čtení
umount: blokové zařízení //10.0.0.3/A nelze připojit v režimu pouze pro čtení

Přitom přes ftp nebo webdav si slušně řekne o heslo a pak se otevře. Jenže z těch se mi zas nedaří streamovat filmy, ve windousích jsem to měl prostě namapované (i tu šifrovanou) jako složku mého pc. Takhle by s tím byla práce tak přes ruku...

Není nějaká cesta jak ten návod výše v tom směru vylepšit? (Použil jsem ten první popsaný způsob, ale myslím, že je to jedno.) Upozorňuju, že jsem v linuxu naprostý začátečník, byť už podruhé.

Angry Ubu

• Návštěvník
Re:Jak připojit (namapovat?) ŠIFROVANOU složku Synology NAS do Kubuntu?
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2013, 12:57:02 »
Tak jsem dnes zapnul NTB a složka se připojila. Přitom se vůbec nic nezměnilo, možná to jen chtělo restart, i když v návodu výše odkázaném se uvádí, že to jde bez něj? Každopádně naprosto parádně drží.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.