Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Odlehčení 12.04 na USB flash disku.  (Přečteno 2151 krát)

Mousty

• Návštěvník
Odlehčení 12.04 na USB flash disku.
« kdy: 15 Června 2013, 02:11:33 »
Hojte,

právě jsem si nainstaloval 12.04 LTS na USB flash 8GB a protože jsem zastánce GNOME tak jsem si ho tam přidal a potřeboval bych nějak odlehčit/smazat třeba základní grafické prostředí které nepoužívám, protože mi po instalaci zbylo na flashce cca 1GB prostoru.

Potřeboval bych na ní alespoň 3GB volného místa. Poradí někdo pls?

Nejraději bych zůstal u verze 10.10, ale není pro ní podpora. Nejsem žádný extra linuxák, spíš začínám.

Cuore

• Závislák
Re:Odlehčení 12.04 na USB flash disku.
« Odpověď #1 kdy: 15 Června 2013, 06:30:52 »
google  ;)
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get remove unity unity-2d unity-2d-panel unity-2d-spread unity-asset-pool unity-services unity-lens-files unity-lens-music unity-lens-applications gir1.2-unity-5.0 unity-common indicator-sound indicator-power indicator-appmenu libindicator7 indicator-application indicator-datetime indicator-messages libnux-2.0-0 nux-tools libunity-misc4 unity-2d-common
http://askubuntu.com/questions/6302/how-can-you-remove-unity
http://wiki.ubuntu.cz/unity

Mousty

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Června 2013, 12:19:45 »
Tak jsem to odlehčil, ale vůbec nejsem v obraze. Od verze 11 mi silně nevyhovuje. Takže skočím na 10.04 LTS a zůstanu :-)

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 17 Června 2013, 12:24:27 »
Tak si nainstaluj mint s mate, nebo lubuntu/xubuntu.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 17 Června 2013, 12:47:49 »
Ten příkaz do terminálu od Cuore odstraní nechtěné Unity. Není třeba nikam odcházet...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Mousty

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Června 2013, 14:12:18 »
>> Pavel: Unity jsem v pohodě odstranil, ale to Gnome co jsem přidal, je pořád jiné jež na co jsem byl zvyklý. Nejsem žádný extra linuxák, ale po nějaké době jsem si doladil Ubuntu 10.04 LTS ku obrazu svému a teď když mu skončila podpora, tak jsem zase na začátku a nevím kde začít.

>> beer: Xubuntu se mi docela zamlouvá, tak ho vyzkouším. Díkes.

Doplneni: instaluju Xubuntu 13.04 na flashku Verbatim 8GB (4/10) a chci se zeptat na dve veci. Swap jsem nastavil na 512MB to by melo byt dostacujici? Dale jsem pri instalaci mel moznost zvolit bud automatickou instalaci na cely disk a nebo manualni rozdeleni. Pri manualnim rozdeleni zmizela moznost cryptovani disku. Je mozne toto cryptovani nastavit po instalaci? Nezpomaly to nejak extra beh systemu z flashky?

Dikes za info :-)
« Poslední změna: 17 Června 2013, 16:28:25 od Mousty »

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #6 kdy: 18 Června 2013, 18:08:11 »
Ubuntu 10.04 LTS ku obrazu svému a teď když mu skončila podpora, tak jsem zase na začátku a nevím kde začít.
Podpora Ubuntu 10.04 skončí až v Dubnu 2015, stačí používat serverovou verzi, kde si doinstaluješ vyhovující prostředí.

Swap jsem nastavil na 512MB to by melo byt dostacujici?
Velikost swapu by měla odpovídat velikosti minimálně RAM (pro možnost hibernace systému). Pokud máš RAM dostatek (>4GB), tak swap není potřeba.

Dale jsem pri instalaci mel moznost zvolit bud automatickou instalaci na cely disk a nebo manualni rozdeleni. Pri manualnim rozdeleni zmizela moznost cryptovani disku. Je mozne toto cryptovani nastavit po instalaci? Nezpomaly to nejak extra beh systemu z flashky?
Abych se přiznal, nikdy jsem celý systémový disk nešifroval, dle mého názoru zbytečnost. K určitému zpomalení systému určitě dojde. Doporučil bych spíše šifrování domovské složky, s čímž by ani po instalaci neměl být problém.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.