Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 13.04 pohroma [VYRESENO] (prechodem na KDE ;)  (Přečteno 1220 krát)

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
13.04 pohroma [VYRESENO] (prechodem na KDE ;)
« kdy: 20 Června 2013, 18:58:54 »
Ahoj tak sem si rekl ze uz bych teda mohl aktualizovat z 12.10 na 13.04 ale ouha nejde mi ted spustit cinnamon a unity nemam rad.
Muze mi nekdo rict jestli nejak muzu nastavit tu hruzu aby mne radila aktivni okna vedle sebe? jak tam mam hafo zastupcu tak je to neprehledne a musim tak porad pouzivat cttl+tab coz je naprd teda  ::)

napadam mne snad jedine smazat je vsechny, kde se please nachazi slozka? (mazat je po jednom klikanim by byl desnej opruz) :)
« Poslední změna: 11 Září 2014, 00:43:38 od TUX IN MACHINE »

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
Re:13.04 pohroma
« Odpověď #1 kdy: 20 Června 2013, 20:54:34 »
Vyber si zástupce pomocí myši (Levým tlačítkem mimo zástupce, tlačítko držet a přetáhnout přes požadované zástupce.) a pak si s nima dělat co chceš.
Složka plochy je  v domovském adresáři a jmenuje se zcela neočekávaně: Plocha:
Kód: [Vybrat]
~/Plochanebo
Kód: [Vybrat]
/home/UserName/Plocha (místo UserName dej svoje přihlašovací jméno.)
Na rovnání oken existují pluginy. Mrkni pro inspiraci třeba sem:
http://wiki.compiz.org/Plugins/Grid
http://packages.ubuntu.com/search?keywords=compiz-fusion-plugins-extra
Protože jsem je nezkoušel, tak nevím nakolik fungují.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Re:13.04 pohroma
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2013, 01:03:12 »
Moc nechápu dotaz, popravdě, ale jen potvrzuji, že Grid samozřejmě funguje bezvadně.

Jen mě zaujalo tvrzení "Unity nemám rád" :-)) no přijít mu na chuť není záležitost na půl dne :-)) je třeba delší čas, než si ho uživatel zamiluje :D

Mně na Unity - vlastně na Gnomu - vadí snad jen dvě věci. Ohyzdné, ohyzdné, ohyzdné motivy, těžké shánění něčeho normálního (odpovídající roku 2013, ale taky čitelné a použitelné) a pak - použitý file/open dialog, který je - pardon, to myslím vážně - na vraždu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.