Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Touchscreen Nefunguje, Lenovo All in One C320  (Přečteno 1399 krát)

david.nosal

• Návštěvník
Touchscreen Nefunguje, Lenovo All in One C320
« kdy: 29 Července 2013, 21:36:49 »
Ahoj, mám nově nainstalované Ubuntu 12.04 LTS na Lenovo C320 a nemůžu zprovoznit Touchscreen i po nainstalovaní Xorg mi program Calibrate Touchscren vyhodí hlášku v terminálu: No calibratable devices found.
Můžete mi někdo pomoci? Popřípadě jaký driver na tento typ touchscreenu. Děkuji

Rover623

Re:Touchscreen Nefunguje, Lenovo All in One C320
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2013, 09:47:07 »
To nejde, Lenovo si opět vymyslelo nějaký svůj způsob jak se to identifikuje a chová a napsalo si k tomu vlastní zabugovaný driver určený jen pro Windows, který to nějak zprovozní. Až se Lenovo naučí u svých počítačů dodržovat alespoň minimum standardů, tak budou ty jejich šmejdy možná i fungovat

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2013, 11:04:03 »
Zeptám se... Máte Ubuntu 12.04.2?
Případně to jde zjistit pomocí terminálu
Kód: [Vybrat]
lsb_release -aa verzi jádra pro jistotu...
Kód: [Vybrat]
uname -r
Jde o to že na čisté verzi 12.04 nefunguje touchscreen vůbec nikde. Pak je tu možnost jen tak pro zajímavost odzkoušet live Usb 13.04. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

david.nosal

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Července 2013, 15:16:51 »
13.04 jsem tam měl taky a nešlo to, proto jsem přešel na 12.04 LTS, 13.04 se mi stejně líbí více tak se k ní vrátím a pokud nejde jinde tak je to fuk, stejně touch moc nepoužíváme, ale myslel jsem si že by to bylo fajn, kdyby šel, když už tam ta obrazovka je, stejně musíme občas přepínat do windows, když se chce moja spojit s českem přes skype, protože v Ubuntu po chvíli hovoru zamrzá, ale i přesto děkuji.  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.