Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: libssl nelze nainstalovat a dělá problémy při instalaci a aktualizacích  (Přečteno 2708 krát)

Aranor

• Aktivní člen
  • *
Začal bych tím že jsem root ;)

Nedávno jsem se ze srandy pokusil nainstalovat do svého Lubuntu 12.04 backtrack tools z této stránky http://evilzone.org/operating-system/backtrack-5-tools-in-ubuntu-12-04/ .
Všechny kroky jsem udělal a zjistil jsem že to prostě nefunguje tak jsem zas smazal ty backtrack PPA v repozitáři (přes Centrum Softwaru) a dal aktualizovat systém.Ten se rozhodl odinstalovat playonlinux a wine a pak se stalo to s čím bojuji doteď :
Čtu seznamy balíků… Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Čtu stavové informace… Hotovo
Pro opravení můžete spustit „apt-get -f install“.
Následující balíky mají nesplněné závislosti:
 libcurl3:i386 : Závisí na: libssl1.0.0:i386 (>= 1.0.1) ale 1.0.0e-2ubuntu4.5 je nainstalován
 libssl1.0.0 : Porušuje: libssl1.0.0:i386 (!= 1.0.1-4ubuntu5.10) ale 1.0.0e-2ubuntu4.5 je nainstalován
 libssl1.0.0:i386 : Porušuje: libssl1.0.0 (!= 1.0.0e-2ubuntu4.5) ale 1.0.1-4ubuntu5.10 je nainstalován
E: Nesplněné závislosti. Zkuste použít -f.

A když použiju apt-get -f install stane se jen tohle :

Opravuji závislosti… Hotovo
Následující balík byl nainstalován automaticky a již není potřeba:
  linux-image-3.9-6.dmz.2-liquorix-amd64
Pro jejich odstranění použijte „apt-get autoremove“.
Následující extra balíky budou instalovány:
  libssl1.0.0:i386
Následující balíky budou aktualizovány:
1 aktualizováno, 0 nově instalováno, 0 k odstranění a 118 neaktualizováno.
2 instalováno nebo odstraněno pouze částečně.
Potřebuji stáhnout 0 B/1 008 kB archivů.
Po této operaci bude na disku použito dalších 28,7 kB.
Chcete pokračovat [Y/n]? Y
E: Internal Error, No file name for libssl1.0.0

Ať dělám co dělám nemůžu s tím hnout a hlavně nemůžu si nic nainstalovat protože mě s tím opruzují i instalace úplně jinejch věcí :(
Jakejkoliv pokus nainstalovat nebo odinstalovat tuto knihovnu dopadne takto :

libssl1.0.0 je již nejnovější verze.
Pro opravení následujících můžete spustit „apt-get -f install“:
Následující balíky mají nesplněné závislosti:
 libcurl3:i386 : Závisí na: libssl1.0.0:i386 (>= 1.0.1) ale 1.0.0e-2ubuntu4.5 se bude instalovat
 libssl1.0.0 : Porušuje: libssl1.0.0:i386 (!= 1.0.1-4ubuntu5.10) ale 1.0.0e-2ubuntu4.5 se bude instalovat
 libssl1.0.0:i386 : Porušuje: libssl1.0.0 (!= 1.0.0e-2ubuntu4.5) ale 1.0.1-4ubuntu5.10 se bude instalovat
E: Nesplněné závislosti. Zkuste spustit „apt-get -f install“ bez balíků (nebo navrhněte řešení).

Vtipná je poznámka: Navrhněte řešení :D
Tak prosím někoho aby mi tedy nějaké řešení navrhl :D

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:libssl nelze nainstalovat a dělá problémy při instalaci a aktualizacích
« Odpověď #1 kdy: 26 Července 2013, 23:54:55 »
Navrhuji příště pro odstranění repozitáře použít ppa-purge.
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get clean && sudo apt-get autoclean && sudo apt-get -f install
« Poslední změna: 26 Července 2013, 23:57:56 od František Zatloukal »
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Července 2013, 00:09:52 »
Bohužel pane Zatloukale tudy cesta nevede
Výstup :

Opravuji závislosti… Hotovo
Následující balík byl nainstalován automaticky a již není potřeba:
  linux-image-3.9-6.dmz.2-liquorix-amd64
Pro jejich odstranění použijte „apt-get autoremove“.
Následující extra balíky budou instalovány:
Následující balíky budou aktualizovány:
1 aktualizováno, 0 nově instalováno, 0 k odstranění a 118 neaktualizováno.
2 instalováno nebo odstraněno pouze částečně.
Potřebuji stáhnout 1 008 kB archivů.
Po této operaci bude na disku použito dalších 28,7 kB.
Chcete pokračovat [Y/n]? Y
Mám:1 http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise-updates/main libssl1.0.0 i386 1.0.1-4ubuntu5.10 [1 008 kB]
Staženo 1 008 kB za 1s (623 kB/s)       
E: Internal Error, No file name for libssl1.0.0

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Července 2013, 19:45:14 »
Teď mě jen tak napadlo jestli když mi někdo nepošlete ten libssl jak pro 64 tak pro 32 bit jestli když to dám do svojí knihovny jestli se to tím náhodou nevyřeší protože ať hledám jak hledám v systému určitě tato knihovna neni.
Byl jsem v

lib
lib32
/usr/lib/
/usr/lib32/

A nikde nic

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2013, 21:49:58 »
Upřímně jestli znamená porušení závislostí absolutní neschopnost opravy systému tak má Canonical co dohánět aby tenhle systém za něco stál.
Tenhle problém co zde mám je neuvěřitelně podobnej těm který jsem měl před tím a vždy jsem nakopnec musel reinstalovat celej systém jen proto že mi byl k ničemu když v něm nejde nainstalovat ani odstranit nic jenom kvůli tomu že je nějaká závislost nesplněná a navíc s programy které používám nesouvisí.
Vim jen že jakmile je nemožné nainstalovat Wine a Playonlinux tak je tenhle systém dá se říct poloviční.
K windows už se určitě vracet nechci ale tohle je potřeba aby někdo už konečně vyřešil ;)
Pokud do zítra se nenajde fukční řešení mého problému tak tedy reinstaluji systém úplně a už žádný experimenty typu nainstalování backtrack tools nebo simona zkoušet nebudu.
Jen by mě zajmalo jestli si nějak nemůžu vzít tenhle upravenej kernel do toho nového systému (smažu celej disk protože má linux jen málo místa na svém odílu a já bych rád používal jen ubuntu na svém pc) nebo aspoň jeho ovladače protože jsem musel použít tohle jádro jen proto že jsem měl konflikt mezi USB zařízeníma a zde v tomto liquerix kernelu je něco co to opravilo a předpokládám že drivery protože jsem ze srandy vzal složku s driverama a hodil jí do kernelu oficiálního a tam mi ten problém taky zmizel,ale problém byl v tom že pak nešla nainstalovat Nvidia a furt se spouští ten (pro mě a myslim si že nejenom mě) nanicovatej nouveau kterej je sice dobrej ale pro 3D na nic.
« Poslední změna: 29 Července 2013, 21:52:49 od Aranor »

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 31 Července 2013, 00:27:43 »
Ok takže středa a nic ;)
Jen mi vrtá hlavou proč mi to píše že libssl:i386 je v jiné verzi než ten amd64 (To je možná to proč to furt nejde) ale když chci instalovat jedno nebo druhý ve stejné verzi ve které se mi ta hláška vyhazuje tak mi to zas napíše abych dal sudo apt-get -f install a to jsem zase tam kde jsem byl protože z tohohle začarovanýho kruhu se prostě dostat nejde.

Zítra do odpoledni smažu tohle téma a budu na novém ničím neposkvrněném Lubuntu 12.04.

Jen jeden takový dotaz mimo to

Co je lepší pro výkon PC když si sformátuju disk na XFS nebo když zůstanu u Ext4 ?

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 31 Července 2013, 00:32:14 »
Jo a další dotaz můj je jestli jde udělat s ubuntu totéž co s fedorou a nastartovat ubuntu do dvou sekund jako je to zde v návodu : http://www.harald-hoyer.de/personal/blog/fedora-17-boot-optimization-from-15-to-3-seconds ?

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #7 kdy: 31 Července 2013, 01:05:11 »
Jo a další dotaz můj je jestli jde udělat s ubuntu totéž co s fedorou a nastartovat ubuntu do dvou sekund jako je to zde v návodu : http://www.harald-hoyer.de/personal/blog/fedora-17-boot-optimization-from-15-to-3-seconds ?
Vzhledem ke tvým znalostem (možná se pletu, ale soudím podle důvodu vzniku tohoto topicu) ti to NEdoporučuji.

V Ubuntu lze docílit podobného výsledku, ale opravdu to za tu námahu nestojí. Navíc se postup výrazněji odlišuje od Fedory, kterou jsem si podle toho článku zoptimalizoval už dávno, ale je potřeba zvážit všechny popisované kroky, zda za riziko rozhození systému, problémy při upgradech atd. stojí. Oprava totiž v některých případech není úplně triviální.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.