Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sticky notes - 1 click for hide/show  (Přečteno 1891 krát)

asiJa

• Návštěvník
Sticky notes - 1 click for hide/show
« kdy: 18 Listopadu 2014, 21:08:24 »
Ahoj,
na pocitaci v praci s ubuntu 12.04 jsem si kdysi nejak naistaloval aplikaci "sticky notest" na delani rychlych poznamek. Nemuzu ji ale ted najit v ubuntu 14.04.

Nevim presne jak se ten balicek jmenuje, protoze jsem ji asi nenainstaloval prez software centre a ani se mi nedari vygooglovat. Ale v "about" se pise tohle

Citace
Sticky Notes 3.4.1
Sticky Notes for the GNOME Desktop Environment
© 2002-2003 Loban A Rahman, © 2005 Davyd Madeley

v ubuntu 14.04 jsem nejblize tomu nasel "indicator-stickynotes 0.4.2-0~ppa2" ... ale ten mi nevyhovuje protoze musim pro zobrazeni/schovani poznamek kliknout na ikonu, potom najet do menu, a vybrat hide all/show all. V tech starsich "Sticky Notes 3.4.1" bylo hide all/show all defaultni pri kazdem kliknuti levym tlacitkem na ikonu indikatoru, a menu se vyvolalo pravym tlacitkem .... to bylo k pouzivani mnohem pohodlnejsi a sviznejsi. (tak 3x rychlejsi ... )

Nevite nekdo jestli ta puvodni aplikace "Sticky Notes 3.4.1" se da nejak nainstalovat na ubuntu 14.04. Nebo jina "note-makinkg" aplikace ktera ma stejne chovani ( zobrazeni/schovani jednim kliknutim)
« Poslední změna: 19 Listopadu 2014, 10:55:16 od asiJa »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:Sticky notes - 1 click for hide/show
« Odpověď #1 kdy: 18 Listopadu 2014, 23:13:13 »
Panel Unity už staré applety nepodporuje a indikátory takové chování neumožňují, na kliknutí vždy vybalí své menu, to je dané a jednotné. Autor indikátoru stickynotes mohl využít možnosti přiřadit tuto funkci alespoň otočení kolečka myši, ale neudělal to, dokonce skrýt/zobrazit roztahal zbytečně na dvě položky menu. Bohužel ale nic lepšího neporadím.

asiJa

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2014, 10:52:19 »
diky za vysvetleni.

Zapomel jsem dodat ze pouzivam prostredi Gnome Flashback (bez akcelerace) ... nikoli Unity ... jestli to hraje nejakou roli

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2014, 16:38:27 »
diky za vysvetleni.

Zapomel jsem dodat ze pouzivam prostredi Gnome Flashback (bez akcelerace) ... nikoli Unity ... jestli to hraje nejakou roli

Teď jsem se díval a lepící poznámky jsou stále přímo součástí předinstalovaných appletů do panelu, takže stačí podržet Ctrl+Alt Alt+Alt Gr, kliknout na panel pravým myšítkem, z menu vybrat Přidat na panel a najít Lepicí poznámky. Tady to funguje po starém, na klik se zobrazí, na další zmizí.
« Poslední změna: 19 Listopadu 2014, 17:12:10 od GdH »

asiJa

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Listopadu 2014, 20:24:15 »
Tyjo, super ! tak proto jsem je nemohl najit prez software center

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.