Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: compiz fusion a nastavení počtu pracovních ploch  (Přečteno 2674 krát)

Mr Shaman

• Aktivní člen
  • *
compiz fusion a nastavení počtu pracovních ploch
« kdy: 09 Října 2013, 10:39:53 »
Dobrý den,
pod compiz fusion mi nejde nastavit počet pracovních ploch na více než jednu. Chci mít primárně 4, ale pokud tuto volbu nastavím, při přepnutí na jinou pracovní plochu než je plocha 1 mi zmizí panely.

Pokud si nastavím počet pracovních ploch na 1 a počet vodorovných virtuálních pracovních ploch na 4, chová se to standardně co do přepínání mezi plochami, ale zase mi nefungují klávesové zkratky pro přesun aktivního okna na pracovní plochu 1 nebo 2 nebo 3 nebo 4. Je to samozřejmě proto, protože mám nastavenou 1 reálnou pracovní plochu a v ní 4 vodorovné virtuální. Lze to nějak řešit? Nefunkce klávesových zkratek pro přesun oken mezi plochami mě zlobí a nechci o ni přijít.

Grafické prostředí jsem nainstaloval gnome classic.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:compiz fusion a nastavení počtu pracovních ploch
« Odpověď #1 kdy: 09 Října 2013, 13:55:58 »
Termín "plocha" zde značí úplně oddělený desktop, to co potřebuješ je právě matice virtuálních ploch. Pokud ti nefunguje pohyb po těchto virtuálních plochách, zkontroluj si v CCSM plugin Desktop Wall, který to má na starosti.

Mr Shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Října 2013, 09:48:24 »
Plugin desktop wall funguje, ten se chová přesně podle nastavení v níže uvedeném obrázku.

Jde mi o to, jestli jde v compizu nějak oživit klávesové zkratky uvedené na dalším obrázku.

Teď momentálně nefungují, protože mám 1 reálnou a 4 virtuální plochy. V nastavení desktop wall jsem si nevšiml, že by něco takového umožňoval.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 10 Října 2013, 13:50:28 »
Zapoměň na "reálné plochy", už jsem to psal. Pohyb po virtuálních plochách má na starosti Desktop Wall, případně se dá použít jiný plugin, jako třeba kostka a každý si řeší klávesové zkratky sám v záložce "Binding".

Mr Shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 15 Října 2013, 09:36:03 »
Ale záložka Bidings neobsahuje možnost nastavení zkratky: "přesuň aktivní okno na plochu konkrétní_číslo". A proto se ptám, jestli to umí někdo zprogramovat, aby to compiz uměl. Já to naprogramovat neumím.

Přesouvat okno z plochy 1 na plochu 4 pomocí Shift+Ctrl+ALT+doprava, přes plochu 2 a 3, mi přijde jako drbat se levou rukou za pravým uchem.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 15 Října 2013, 11:00:58 »
Jo tááák, promiň jsem natvrdlý :) Každopádně to umim, zkusim se na to podívat večer..

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #6 kdy: 15 Října 2013, 11:36:04 »
Takže psát to nemusim, zapni si v CCSM plugin "Put" a nastav si zkratky v sekci Bindings > Put to arbitrary viewport

Mr Shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 15 Října 2013, 13:39:42 »
Nechci vypadat jako hnidopich, vážím si tvé pomoci, zkratky jsem zrušil tam, kde byly nastavené v předchozím obrázku, nastavil je v sekci Put, ale chová se to nějak nestandardně. Když zmáčknu ctrl+číslo 1-4, pokaždé se mi okno přesune na plochu 2. Odtud už to žádnou zkratkou ctrl+číslo 1-4 nedostanu nikam jinam.

Pohledám, jestli funkce Put není s nějakou jinou compiz funkcí v kolizi, ale manažer nastavení compiz fusion mi nic takového nehlásil.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #8 kdy: 15 Října 2013, 13:57:40 »
Já to zkusil jen na tu druhou a to fungovalo, pak jsem taky zjistil, že to má bug. Existuje patch, ale přinejmenším do U12.04 se žádný nedostal. Takže opravdu zbývá DIY ať už opravou zdrojáku Put a kompilací, nebo vlastním skriptem.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/compiz-fusion-plugins-main/+bug/684019

Mr Shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 15 Října 2013, 16:00:36 »
Paráda :-D aneb co bude následovat. Ukázkový příklad toho, jak si uživatel (já) odpálí systém kompilací naprosté chujoviny. Jaká je pravděpodobnost, že návod v 18. příspěvku na stránce, která je v předchozím příspěvku, je dostatečně blbuvzdorný na to, aby to můj comp přežil bez následků? Pokud podle něj budu postupovat, budu pouze slepý uživatel vařící podle kuchařky, kde není v kuchařových silách odstranit případné připáleniny.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.