Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak zjistit, že přechod na vyšší verzi proběhl korektně?  (Přečteno 1747 krát)

kimi

• Aktivní člen
  • *
Ahoj, tak jsem včera podstoupil přechod na vyšší verzi.. behem hodiny co to instalilo, kdy jsem mezitím párkrát usnul mi to hodilo chybové hlášky asi na 7 balíků a nakonec mi systém napsal, že přechod na vyšší verzi byl pozastavený a že se vrací k nižšímu vydání, což ale po restartu fakticky nenastalo a všude se mi hlásí 13.10... všechno jede v pohodě, tak nevím kde teď jsem jesli se něco updatovalo, nebo jen pár balíků, které dělají obal systému a vlastně je to jen tak na oko :-) jinak repository hlásí, že jedou z nových linků... tak nevím, nějak se i to nezdá, asi bude nejlepší řešení komplet reinstal.. je to ovšem věc, kterou já na Ubuntu beru jako prohru.. že to nelze vyřešit jinak... a ono samozřejmě že jde :)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:Jak zjistit, že přechod na vyšší verzi proběhl korektně?
« Odpověď #1 kdy: 18 Října 2013, 10:25:19 »

přechod na vyšší verzi korektně nikdy nefungoval, nefunguje a nebude fungovat

Škoda, také jsem se několikrát nachytal.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #2 kdy: 18 Října 2013, 13:34:55 »
Ale fungoval, kdysi jsem úspěšně upgradoval nějaký server (dokonce vzdáleně - byl jsem hodně odvážný) z Breezy Badger na Dapper Drake ... :)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 19 Října 2013, 15:39:26 »

přechod na vyšší verzi korektně nikdy nefungoval, nefunguje a nebude fungovat

Škoda, také jsem se několikrát nachytal.

dobře v pohodě :) hlavně klííííííííííííííííííd.. jen mi jde o to jestli se nemám vzrušovat a když funguje to co potřebuju tak s tím normálně pracovat dál, nebo je lepší to celý přeinstalit a udělat si to znovu načisto  8) 

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #4 kdy: 19 Října 2013, 18:39:00 »
dobře v pohodě :) hlavně klííííííííííííííííííd.. jen mi jde o to jestli se nemám vzrušovat a když funguje to co potřebuju tak s tím normálně pracovat dál, nebo je lepší to celý přeinstalit a udělat si to znovu načisto  8)

Co funguje, nebo se tak tváří, do toho bych nešťoural... :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 23 Října 2013, 09:24:49 »
a třeba jen nějaký příkaz, který ukáže vnitřek systému jestli je většina balíků korektně nainstalovaná?

janek-m

• Host
« Odpověď #6 kdy: 23 Října 2013, 10:32:00 »
V podstate sa dá prekonrolovať /etc/apt/sources.list, tu by si mal mať v repozitároch všade názov "saucy" napr:
Kód: [Vybrat]
deb http://gb.archive.ubuntu.com/ubuntu/ saucy main restricted
deb-src http://gb.archive.ubuntu.com/ubuntu/ saucy main restricted
atď.

ďalšou možnosťou je aj príkaz:
lsb_release -aktorý ukáže aktuálnu verziu Ubuntu
a v neposlednom rade, či je všetko v poriadku, dá aj výpis z terminálu
sudo apt-get update
Inak upgrade cez správcu aktualizácií naozaj v poslednej dobe funguje katastrofálne. Celkom bezproblémové prechody boli pri Gnome 2. S nástupom Unity sa to nejak pokazilo. Preto je lepšie urobiť čistú inštaláciu alebo ak už upgrade, tak cez Live USB alebo DVD. Prebehne to rýchlo ako pri bežnej inštalácii. Upgrade cez aktualizácie je dosť náročné na čas, môže trvať aj 5 hodín ak nie viac.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.