Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: diakritika a truecrypt  (Přečteno 1329 krát)

RNA

• Stálý člen
  • **
diakritika a truecrypt
« kdy: 12 Listopadu 2010, 18:05:44 »
Na USB flash  čudlíku mám nějaké soubory vytvořené ve Woknech a také datový soubor Truecryptu. Když ten čudlík strčím do stroje s Ubuntu, tak je vše v pořádku, jména souborů s diakritikou jsou normálně čitelná. Ale když otevřu truecrypt virtuální disk, tak místo diakritických znaků jsou černé pičky s otazníkem a k tomu ještě výhružný text „Neplatné kódování”.
Dá se to nějak odstranit, nebo je to vlastnost truecryptu pod Linuxem?

Taky jsem zkusil pod Ubuntu vytvořit adresář „žluťoučký kůň” na tom truecryptu, pak jsem čudlíka řádně vyndal, namountoval ve Woknech a milý adresář se tam jmenuje žluÅ¥oučký kůň.

Obávám se, že kompatibilita TC mezi Linuxem a Windows je utopie.

vlajus

• Návštěvník
Re:diakritika a truecrypt
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2013, 15:26:33 »
Mám rovnaký problém, prišiel medzičasom niekto na to, ako to vyriešiť? Mňa napadlo jedine to, keďže som drvivú väčšinu času na Linuxe, tak ak niečo potrebujem otvoriť vo Windowse, najprv to v Linuxe nakopírovať z TrueCryptom chráneného disku na nechránený disk a potom to otvoriť vo Windows. Samozrejme veľmi pohodlné to nie je, hlavne pre ľudí, ktorý často striedajú prácu v Linuxe a na Win.
This is the Linux land. At silent nights you can hear Windows machines rebooting...

Do kelu s majkrošrotom!

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2013, 23:16:39 »
Ja vzdy ve udelal ten ntfs oddil ve widlim TC a pak jsem nikdy problem s diakritikou nepozoroval. Dokonce widle neznici linuxove symlinky a linux zachovava nastaveni ACL, coz me velmi potesilo... takze v pohode :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

vlajus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Listopadu 2013, 16:53:18 »
Tak som to spravil rovnako, už to pár dní používam, je to super, vďaka za pomoc :-)
This is the Linux land. At silent nights you can hear Windows machines rebooting...

Do kelu s majkrošrotom!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.