Ahoj,
potreboval bych vysvetlit a pomoct, jak na zmenu uzivatelskych prav.
Mel jsem problem se svym profilem uzivatel:iwo cesta:/home/iwo, prekopiroval jsem cely profil do /home/iwo222 a vytvoril uzivatele docasny, potom jsem restartoval, prihlasil se jako uzivatel docasny a smazal profil iwo i se souborama /home/iwo zmizelo. Potom jsem vytvoril novy profil iwo a odhlasil se jako uzivatel docasny a prihlasil jsem se jako uzivatel iwo. Ted jsem tedy v uzivateli iwo, ma domov na /home/iwo a chtel bych do /home/iwo presunout nektere slozky a soubory z /home/iwo222. Jenze to nejde, kdyz dam v mc F6, tak mi to napise, ze nemam opravneni a konec, nic se nepresune.
Pritom kdyz se podivam do slozky /home/iwo222 tak tam maji podslozky plne opravneni uzivatele iwo. Napadlo me, jestli to neni ten puvodni a jestli se to jeste nejak nerozlisuje.
Dotaz tedy je jak z uzivatele iwo presunu potrebne slozky z /home/iwo222 do /home/iwo?
Chtel bych toho docilit bez toho, abych to delal jako root (sudo mc), protoze to uz jsem jednou udelal a pak mi nektere konfiguracni soubory prestaly fungovat. Teda potrebuju nejakym zpusobem zmenit opravneni vseho co je v /home/iwo222 tak, aby to potom slo presunout do /home/iwo bez administratorskeho pristupu.
Snad jsem to napsal tak, ze je to k pochopeni. :-)