Ahoj všichni,
sice se nemohu zbavit dojmu, že tady na fórum Ubuntu zasírám bláboly o Kubuntu, ale nemohu se nepodělit o nadšení z Kubuntu 13.10.
Do včera jsem používal Kubuntu 12.04.2 a měl sem v úmyslu tak ještě dlouho pokračovat. Ovšem pak sem zkusmo nainstaloval na druhý komp Kubuntu 13.04 a hodně sem se namlsal.
Včera jsem se tedy jen tak z hecu pokusil vykuchat ze systému Nepomuk který sem hned po startu vypínal, protože žral paměť a dodnes vlastně nevím k čemu je protože si i po mnoha obsáhlých textech nedokážu představi co jsou sémantická data.
Skončilo to jak muselo. Systém už sem nenastartoval a vzhledem k faktu, že pokus o opravu v textovém módu nebyl korunován úspěchem, tak sem stáhl Kubuntu (13.10) vytvořil spouštěcí flash uklidil disk a ručně nainstaloval.
Co jsem ovšem vůbec nečekal bylo to obrovské zlepšení v mém případě asi o 200%.
Ne jen že si mi nový vzhled líbí, ale vše co předtím nefungovalo nebo fungovalo ne úplně dobře nyní jde na 100% například tři monitory ( 2x VGA + HDMI ).
Dalším velmi příjemným faktem je velmi citelné zrychlení a menší zatížení procesorů při stejných aplikací zejména pak př spuštění videa.
Jsem prostě velmi potěšen, protože jak to ten rok co sem se dal na linux sleduji tak se stále víc přibližuje neznalým uživatelům.
Manželka také skokem přešla na linux a je moc spokojená Vše sem jí nastavil přidělil práva a nemusí se bát, že by schodila počítač.
Nejvíc se, ale směji kolegům v práci, když začnou rozsáhlou debatu o tom jak likvidují nebo se snaží nahnat různé viry