Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sdílení souborů s win8 [vyřešeno]  (Přečteno 7019 krát)

Gwaihir

• Návštěvník
Sdílení souborů s win8 [vyřešeno]
« kdy: 18 Března 2014, 20:21:02 »
Zdravím,

mám problém se sdílením souborů na počítači s Windows 8. Normálně v správci souborů dám procházet síť, síť Windows a objeví se mi tam nasdílené disky. Ale ani k jednomu se nemůžu připojit. Chce to po mně doménu, username a heslo. Doménou je myšlena pracovní skupina vzdáleného počítače s windows? Nemůže být problém v tom, že u Win8 počítače používám online účet (MS účet, username je email)?

Poradí někdo? Díky.
« Poslední změna: 19 Března 2014, 09:54:19 od Gwaihir »

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:Sdílení souborů s win8
« Odpověď #1 kdy: 18 Března 2014, 20:54:23 »
 Mne s win 8 zdieľanie funguje cez sambu
>>>wiki. Na oboch pc mám nastavené rovnaké prihlasovacie meno aj heslo ::)
Alebo na rýchly presun (len do jednej zložky), alebo posielanie linkov medzi PC požívam v domácej sieti
>>>lan-messenger tu je potrebné mať rovnaké verzie.

Meno je prihlasovacie meno napr.Gwaihir
Doména je najčastejšie slovo WORKGROUP
Heslo je heslo s ktorým sa prihlasuješ do win alebo ubuntu (je to zrozumiteľne popísané na wiki)
« Poslední změna: 18 Března 2014, 21:06:36 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

pocitacovazachranka

• Aktivní člen
  • *
    • Počítačová záchranka
« Odpověď #2 kdy: 18 Března 2014, 21:32:06 »
Gwaihir přiznám se, že tohle jsem ještě v W8 neřešil ALE...

Zkusil bych něco co občas musím udělat v W7pro64bit   najít nastavení sdílení a VYPNOUT ochranu sdílení heslem.
U W7 to funguje a pak to NECHCE žádnou doménu, jméno či heslo.

Ale z tvého příspěvku jsem nepochytil z jakého systému/verze se do těch W8 chceš přihlašovat.

--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS --- OSX Theme Lion ---

marun

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 18 Března 2014, 21:36:34 »
tam bude problém to že samba pro linux nepochopí ty nové účty na win8 kde se v základu dělá účet spojený s tím jejich MS ID a je to na email (takovýto účet se při instalaci dělat nemusí - jde to obejít)

pocitacovazachranka

• Aktivní člen
  • *
    • Počítačová záchranka
« Odpověď #4 kdy: 18 Března 2014, 21:45:59 »
tam bude problém to že samba pro linux nepochopí ty nové účty na win8 kde se v základu dělá účet spojený s tím jejich MS ID a je to na email (takovýto účet se při instalaci dělat nemusí - jde to obejít)

Domnívám se, že v tom problém nebude.

V podstatě, jsem neporozuměl, zda se snaží připojit z nějakého Ubuntu na PC s W8, nebo z W8 na W8.
A ani nijak jak má vlastně nastavenou tu sdílenou síť.

A taky zda mu funguje třeba sdílení z jíného třeba Wxx systému na to W8.

Taky může mít blbě nastavené to W8 a s tím si pak ani samba neporadí.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS --- OSX Theme Lion ---

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 18 Března 2014, 21:52:47 »
to vôbec nie je pre pripojenie dôležité, mám tam tiež nastavený mail
ale ubu - win pripojenie je stále po starom  meno,heslo :)

...Taky může mít blbě nastavené to W8 a s tím si pak ani samba neporadí.
Na win sa niečo nastavuje? :D Dal som len vyhľadať, pripojiť, napísal som meno a heslo a tuším že som odfajkol zapamätať  :) Ale ubu s nautilom robí drahoty za to gnome commander je userf-riendly ten sa do win dostane jak šíp :)
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)

Gwaihir

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 18 Března 2014, 21:59:14 »
Díky za tipy. Připojuji se z Ubuntu 13.10 (Staré Lenovo R500 notebook přes wifi, ale to je vedlejší). Propojení win7-win8 mi funguje.

pocitacovazachranka

• Aktivní člen
  • *
    • Počítačová záchranka
« Odpověď #7 kdy: 18 Března 2014, 22:06:07 »
Díky za tipy. Připojuji se z Ubuntu 13.10 (Staré Lenovo R500 notebook přes wifi, ale to je vedlejší). Propojení win7-win8 mi funguje.

To napojení W7 na W8 funguje bez hesla ??

Tak to možná bude ten problém. Kdysi jsem zažil jakousi nepříjemnost, kdy jsem nebyl schopen zprovoznit sdílení mezi XP a W7 bez hesla. Prostě jsem musel dát heslo do W7.
Tuším, že to mělo něco společného s napojením na doménu. Ten W7 byl připojen do domény.

Ale je to jen informace, že něco podobného jsem zažil. Ale jak jsem to vyřešil... no zadal jsem jméno a heslo a dále to neřešil.

Gwaihir

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 18 Března 2014, 22:20:38 »
Ve všech počítačích mám účet s heslem.... Asi zkusím ten lokální účet na win8.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 19 Března 2014, 08:22:27 »
 Ak na teba vybafne také okno, viď príloha: acces.png,
tak tam normálne v ubuntu zadám meno užívateľa z win8 (nezameniť z názvom pc!)a heslo užívateľa z win8 a domenu WORKGROUP nijaký mail ani nič iné nie je potrebné.
Vo windows si pridaj zložky, alebo disky čo chceš zdieľať. príloha: WIN8.png
Mne to funguje takto. Jediný problém mám s pripojením cez nautilus, ako som už písal, ten má svoje slabé chvíľky  :-\
Raz nevidí workgroup vôbec, inokedy nevidí win pc, inokedy nevidí ani zdieľané zložky ubuntu na vlastnom pc ???
Ešte aby sme vedeli o čom točím ubuntu 12.04 a nautilus 3.4.2

[příloha smazaná administrátorem]

Gwaihir

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 19 Března 2014, 09:02:35 »
U mě to vypadá podobně. Zkoušel jsem teď lokální účet na Win8 (prostě ten klasický, co se nikde nesynchronizuje) a napsalo to chybu: Selhalo připojení sdílení Windows: Nelze alokovat paměť.

Co s tím?  :-[

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 19 Března 2014, 09:08:35 od Gwaihir »

Gwaihir

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 19 Března 2014, 09:15:59 »
Tak vyřešeno - stáhnul jsem si SMB4K a krásně mě to namountovalo disk z woken přes můj online účet. V Gnome Commanderu to valí. Díky všem. :)

pocitacovazachranka

• Aktivní člen
  • *
    • Počítačová záchranka
« Odpověď #12 kdy: 19 Března 2014, 10:49:27 »
tak tam normálne v ubuntu zadám meno užívateľa z win8 (nezameniť z názvom pc!)a heslo užívateľa z win8 a domenu WORKGROUP nijaký mail ani nič iné nie je potrebné.
Otázka ...

Tedy pokud je v síti pracovní skupina nazvána DOMA místo WORKGROUP tak "doménu" použít DOMA ?
Chápu to dobře ?

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #13 kdy: 19 Března 2014, 10:53:09 »
Otázka ...

Tedy pokud je v síti pracovní skupina nazvána DOMA místo WORKGROUP tak "doménu" použít DOMA ?
Chápu to dobře ?

Ano, ta doména musí být všude stejná...
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.