Ahoj, moje prosba se týká jiné distribuce, já sám používám UBUNTU :-), ale známý si provozuje server na CentOS (pošta, dns, web, db) ale problém je spíše obecný. Vše si instaloval podle návodů, jinak je jen obyčejný uživatel jako já a teď po výpadku elektriky mu start systému skončí na řádku "starting crond", do té doby vše OK. Na tomto startu visí hodinu, dvě, prostě stále. Když jsme dali Ctrl-Alt-Del, tak normálně začne shutdown sekvence a bez problému se ukončí. Chtěl po mě poradit, došel jsem, trápil jsem se s tím dvě hodiny a bez úspěchu. Do single user módu to dostanu bez problému (stáhl jsem si na disketu boot.log a message a mám je u sebe). Při hledání jsem narazil na informaci, že by za tím mohl být ntpd, ale při běžném startu má OK, v single user módu service ntpd restart projde, zde jsem zkoušel i service crond start také projde úspěšně.
Poraďte prosím, kam se podívat. Žádný crond log jsem nenašel, abych se podíval, na co donekonečna čeká.
Je možné v situaci, kdy při startu to visí na hlášce "starting crond" zmáčknout něco jiného než Ctrl-Alt-Del, abych tomu startu nějak pomohl?
Díky moc za jakoukoliv radu, zítra večer se za ním půjdu zase podívat, tak bych chtěl udělat pořádnou domácí přípravu :-)