Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Stream VGA výstupu?  (Přečteno 1443 krát)

Sviccc

• Návštěvník
Stream VGA výstupu?
« kdy: 11 Prosince 2013, 18:01:29 »
Zdravim pěkně.
Snažím se najít nejjednodušší řešení pro následující problém.
Mám projektor, který mám za sebou v místnosti a skrz díru promítá obraz na zeď předemnou. Nicméně se dost blbě ovládá z místnosti za mnou, jelikož nevidím co promítá. Dobré by tedy bylo, kdybych měl v promítací místnosti u zdi server, třeba s XBMC, "jelikož u zdi mám i ozvučení", který by pouštěl zvuk do reprosoustavy kabelem, ale aby obraz nějakým způsobem přenesl bezdrátově k jiné linuxové mašině, která by byla VGA kabelem spojená s projektorem. Je tedy možné něco jako streamování VGA výstupu, které bych poté četl u projektoru? Ušetřilo by to tahání spousta kabelů a ani si nedovedu představit funkčnost 12 metrů dlouhého VGA kabelu ;-)
Napadá někoho něco? Budu vám velice zavázán za jakýkoliv nápad.
BackTrack 5 powered E7600 @ 3ghz, 4GB DDR3, SB Live! 5.1 Digital (emu10k1), Sapphire HD 5750 Vapor-X 1GB.
Hosting Counter-Strike 1.6 servers at www.granatovajahoda.cz

marun

• Stálý člen
  • **
Re:Stream VGA výstupu?
« Odpověď #1 kdy: 11 Prosince 2013, 18:23:33 »
12m dlouhý VGA kabel by fungovat mohl ve škole máme hodně projektorů připojených hodně dlouhým VGA kabelem
k tomu bezdrátovému přenosu - to bude mnohem složitější na přenesení nekomprimovaného videa je potřeba propustnost jak prase a to nedá ani 802.11a (wifi 1Gb/s) jedine že bys našel program co by to komprimoval/dekimprimoval

Sviccc

• Návštěvník
Re:Stream VGA výstupu?
« Odpověď #2 kdy: 11 Prosince 2013, 20:15:35 »
No určitě nechci do zdi vrtat díru průměru 4cm, abych tam protáhl dsub...Když streamuješ nějaký obraz, tak je taky nějak komprimovaný, takže v tom bych problém neviděl, jen vědět, jestli třebas ffmpeg umí streamovat celej output. Jinak v komprimovaný podobě by mi N-ko, který mi po bytě dává 30Mbit, mohlo s klidem stačit a zvuk přes to tlačit nebudu.
BackTrack 5 powered E7600 @ 3ghz, 4GB DDR3, SB Live! 5.1 Digital (emu10k1), Sapphire HD 5750 Vapor-X 1GB.
Hosting Counter-Strike 1.6 servers at www.granatovajahoda.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.