Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 13.10 cairo dock neukládá nastavení  (Přečteno 1269 krát)

cosedeje2

• Návštěvník
Ubuntu 13.10 cairo dock neukládá nastavení
« kdy: 25 Prosince 2013, 09:06:23 »
Ahoj mám problém s cairo dock. Po spuštění zapíná krom samotné lišty i widgety rss a přepínač ploch. Ikdyž je zakážu po rebootu je stejně spustí. Problém by to nebyl, kdyby alespoň nebyly tak ošklivé, jenže ani nastavení vzhledu neukládá. To zresetuje do výchozího stavu hned jak dám použít. Ikony v liště si ale pamatuje.

Napadá mě jestli nestačí jen upravit práva pro nějaký konfigurační soubor. V tom případě by mě stačilo jen nasměrovat.

cosedeje2

• Návštěvník
Re:Ubuntu 13.10 cairo dock neukládá nastavení
« Odpověď #1 kdy: 29 Prosince 2013, 15:24:18 »
řešení:

Kód: [Vybrat]
sudo chown -R $USER:$USER ~/.config/cairo-dock/
chmod -R 777 ~/.config/cairo-dock/

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #2 kdy: 29 Prosince 2013, 16:48:07 »
řešení:

Kód: [Vybrat]
sudo chown -R $USER:$USER ~/.config/cairo-dock/
chmod -R 777 ~/.config/cairo-dock/

bohuzel musim vznest jednu namitku .. i pri aplikaci "reseni", je treba brat v potaz, co dane reseni vlastne implementuje .. narazim konkretne na pravdepodobne zcela zbytecne nastaveni prav na danem adresari na 777 .. samozrejme v tomto pripade se zrejme nejedna o zadne naruseni bezpecnosti, nicmene z generickeho pohledu je takoveto "reseni" zbesile .. prosim, premyslejte o vsech strankach a dopadech Vasich "reseni" mili ubuntaci ..
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

cosedeje2

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Prosince 2013, 21:17:00 »
Z generického hlediska aplikace tohoto "řešení" bohužel není naprosto dokonalá. Ovšem pokud bilancujeme všechny ostatní dostupné možnosti máme na výběr jen nastavení chmodu 777 na adresář, který to nevyžaduje nebo nefunkční aplikaci. Touto radou mě totiž obdařila samotná podpora cairo docku.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #4 kdy: 29 Prosince 2013, 21:35:40 »
Z generického hlediska aplikace tohoto "řešení" bohužel není naprosto dokonalá. Ovšem pokud bilancujeme všechny ostatní dostupné možnosti máme na výběr jen nastavení chmodu 777 na adresář, který to nevyžaduje nebo nefunkční aplikaci. Touto radou mě totiž obdařila samotná podpora cairo docku.

hmm, takze predpokladam, ze jsi samozrejme zkousel jakakoliv "pricetnejsi" prava a one to nefunguje, jo ??
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.