Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spouštěcí disk a problém druhého oddílu FAT32  (Přečteno 902 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Spouštěcí disk a problém druhého oddílu FAT32
« kdy: 10 Února 2014, 16:13:16 »
Tvůrcem spouštěcího jsem si vytvořil na USB klíčence spouštěcí disk z U12.04.03.

Oddíl FAT32 jsem pomocí gparted zmenšil a za něj přidal další oddíl FAT32. Disk i oddíly jsou zkontrolovány pomocí gparted i Diskovým nástrojem a jsou v pořádku.

Takže mám spouštěcí disk, který bootuje, dá se z něj instalovat, ale z Windows se dostanu pouze na první oddíl FAT32. Z linuxu i spuštěného s flešky je vše v pořádku, kromě toho, že je vše hodně pomalé.

Zarazilo mě jen 62 sektorů. Obrázek přikládám...

Jak na to?

[příloha smazaná administrátorem]
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re:Spouštěcí disk a problém druhého oddílu FAT32
« Odpověď #1 kdy: 10 Února 2014, 20:09:41 »
Nikdo ti neporadí, dokud mi nedodáš to vypalování pod Applem:-D Mrkni na to prosím. Wiki čeká...

Odesláno z mého ST25i pomocí Tapatalk

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

donny

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 10 Února 2014, 20:22:04 »
To je spis problem na Windows forum, ne? Ale nebudu zly a prozradim ti, ze Windows na Flashce proste jinou nez prvni partition nikdy nezobrazi. Tudiz doporucuju tu "bootovaci" vytvorit az za tou "vetsi pro data".
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 10 Února 2014, 20:44:40 »
To je spis problem na Windows forum, ne? Ale nebudu zly a prozradim ti, ze Windows na Flashce proste jinou nez prvni partition nikdy nezobrazi. Tudiz doporucuju tu "bootovaci" vytvorit az za tou "vetsi pro data".

Díky moc. Oddíly tedy prohodím, ale jak změnit zavaděč, aby spouštěl druhý oddíl?

Výsledkem by měla být univerzální fleška, kterou nosím na klíčích, používám jí pro data, ale obsahuje i instalaci Ubuntu a mohu dělat potulného dealera tohoto OS, případně se s ní dostanu na data zamrzlých a nespustitelných okenních systémů.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.