Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nesvary mladeho Gibbona  (Přečteno 3003 krát)

zigi

• Aktivní člen
  • *
Nesvary mladeho Gibbona
« kdy: 31 Května 2007, 22:29:12 »
Tak je to mesic a kousek co si hraju s novym Kubuntu a tak se s Vami podelim o aktualni postrehy:

II .. info, EE .. error, WW .. warning

1. II - Dnes jsem nainstaloval nove jadro 2.6.22 (rc3) a zatim se zda byt celkem v pohode

2. II - K dispozici je uz nova verze Yakuake - 2.8-beta1 .. chova se stabilne a hlavne ty nove featurky jako je rozdelovani oken jsou fakt super

3. EE - Po dnesnich aktualizacich se automaticky po prihlaseni nespusti KNetworkManager .. manualni spusteni funguje

4. EE - Jak uz jsem reportoval drive, mam problem s framebufferem .. nemam nainstalovany usplash .. pri uvedenem parametru vga=791 mam po celou dobu bootu jen cernocernou tmu, ale do KDM nastartuju ..  navic pak nefungujou VC konzole .. bez tohoto parametru je vse OK az na to strasne rozliseni

5. EE - KSystemSettings jsou nejaky rozhozeny .. tedy vubec se nespusti .. KControl se aspon spusti, ale nesjou v nem zadne polozky, ty najdete v KMenu -> Lost & Found

6. EE - Nejak se rozhodilo i razeni polozek v KMenu ... pr: v Utilities: KCalc, KShutdown, Kate, Katapult atd. .. nevite nekdo, jestli se to da nekde nastavit, nejake moznosti razeni (zda podle nazvu ci popisu)

7. WW - po prihlaseni se shovavaji/objevuji panely .. pouzivam KBFX

no vic  me zatim nenapada, tak az se neco noveho objevi ci opravi, hodim sem nejake echo ;)
« Poslední změna: 11 Ledna 2008, 00:19:19 od Anna Taliánová »
..:: be free - use kubuntu ::..

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Nesvary mladeho gibbona
« Odpověď #1 kdy: 31 Května 2007, 23:49:50 »
to bude jeste hafo dlouho rozhozený, devel verze začínají být použitelný tak měsíc před vydáním

btw. ve feisty mě nefungoval kcontrol asi měsíc

Vojtěch Weiss

• Návštěvník
    • http://wow.fakaheda.eu
Nesvary mladeho gibbona
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2007, 06:33:29 »
presne tak, taky jsem ve fiestym cucel proc ze to nejede kcontrol, nastesti je uz nejakou dobu out stable, predpokladam ze s novym gibonem to bude stejny
Rezistance is, and allways has been Futile.
http://wow.fakaheda.eu/img/banner.gif

Vojtin

• Host
Nesvary mladeho gibbona
« Odpověď #3 kdy: 01 Června 2007, 09:15:04 »
Ubuntu GG je na tom líp než Kubuntu GG

zigi

• Aktivní člen
  • *
Nesvary mladeho gibbona
« Odpověď #4 kdy: 07 Června 2007, 07:59:52 »
tak problem 5. EE - KSystemSettings - je opraven - tedy KSystemSettings a KControl jsou opet funkci

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Nesvary mladeho gibbona
« Odpověď #5 kdy: 07 Června 2007, 13:17:28 »
Citace: xodut
to bude jeste hafo dlouho rozhozený, devel verze začínají být použitelný tak měsíc před vydáním

btw. ve feisty mě nefungoval kcontrol asi měsíc
Používám vývojovou verzi několik dní bez jakýchkoliv problémů se stabilitou. Navíc je rychlejší díky možnostem nového jádra a přináší nové funkce a vlastnosti. Pro mě je tedy použitelnější než Feisty. Většině běžných uživatelů ale doporučuji standardní postup - tzn. počkat na finální verzi, pokud jsou "early adopters/testers" a zajímají se o nové technologie, funkce a možnosti a chtějí to testovat, tak od betaverze, resp. RC verze. Vždyť mi to pro vás nyní testujeme a hlásíme chyby, aby bylo GG co možná nejlepší. A bude.

zigi

• Aktivní člen
  • *
Nesvary mladeho gibbona
« Odpověď #6 kdy: 08 Června 2007, 18:04:33 »
tak problem 3. EE - KNetworkManager - je opraven

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.