Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tiskárna Canon i-sensys LBP7010C  (Přečteno 1679 krát)

avaroha

• Návštěvník
tiskárna Canon i-sensys LBP7010C
« kdy: 27 Dubna 2014, 11:23:08 »
Instaloval jsem lubuntu 14 na notebook HP Compaq 6510b. Pak jsem připojil tiskárnu. Pomocí programu Printers jsem zvolil přidat tiskárnu, byla nalezena, ovladač jsem zvolil "Provide PPD file" a ve složkách, které jsem do "Stažené" rozbalil ze zapakovaných ovladačů, které má na stránkách Canon, jsem vybral příslušný PPD soubor pro tento model tiskárny. Ikona tiskárny se přidala do seznamu tiskáren v "localhost", ale zobrazila se zpráva, "Missing driver", že prý chybí soubor /usr/lib/cups/filter/pstocapt3 -- a dokud ho nenaleznu, nebudu moci tisknout. Našel jsem tedy tento soubor v rozbalených složkách s ovladači Canon, ale nedovolilo mi to zkopírovat do uvedené složky, že prý nemám oprávnění. Když se chci přihlásit v terminálu jako "su" a zadám heslo, které jsem zadával při instalaci Lubuntu a které mi "Centrum software ..." akceptuje, tak mi terminál hlásí "authentication failure", i když jsem v nastavení uživatelů změnil roli uživatele na "správce". Je po této změně nutné restartovat počítač? --- Když jsem chtěl instalovat generický ovladač tiskárny, bylo tam jakési info, že to je pouze pro tisk textu. Když jsem při instalaci tiskárny chtěl vyhledat ovladač, nenalezl mi jej. A v seznamu ovladačů byly u Canon všemožné jiné tiskárny, jen ne ta co mám.

Díky za veškerou pomoc.
Jarda

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.