Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tiskárna HP LJ 1000  (Přečteno 2153 krát)

cech555

• Návštěvník
tiskárna HP LJ 1000
« kdy: 24 Dubna 2014, 10:43:42 »
Zdravím,
narazil jsem na další zádrhel. Nejede mi tiskárna HP LaserJet 1000.
Tiskárnu to vidí, ale když jsem zkoušel vytisknout  zkušební stánku, tak to píše "Nečinný - ready to print"
Nemáte radu pro Ubuntu začátečníka?  ;)
Díky

Zkoušel jsem i návod http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=63946.0, ale terminál mi píše toto
Kód: [Vybrat]
cech@cech-HP:~$ sh hplip-3.12.6.run
sh: 0: Can't open hplip-3.12.6.run
cech@cech-HP:~$

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:tiskárna HP LJ 1000
« Odpověď #1 kdy: 24 Dubna 2014, 10:46:43 »
To bude tím že jsi si to stáhnul do nějaké jiné složky.
Budu předpokládat že jsi si to stáhnul do složky Stažené...
Kód: [Vybrat]
sh ./Stažené/hplip-3.12.6.run
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Cuore

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 24 Dubna 2014, 13:28:11 »
a máš nainstalováno HP Device Manager, nebo se teď o to snažíš. HPLIP Toolbox je totiž součástí Centra softwaru pro Ubuntu a k instalaci mimo by si se měl uchýlit až po nefunkčnosti, těchto ovladačů. Jinak jak si na tom s podporou zjistíš tady
http://www.openprinting.org/printers

cech555

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Dubna 2014, 14:25:56 »
Díky za reakce, zkoušel jsem to v rychlosti před odchodem do práce. Koukal jsem na wiki a tam bylo, že tiskárny HP stačí připojit do USB a mělo by to být v pořádku... Vyskočilo na mě okno a tam 3 možnosti. Zvolil jsem tu první, teď už si přesně nevzpomenu jak to bylo napsáno, stáhnout ovladač? To proběhlo, pak naskočil souhlas s licencí a toť vše. Pak jsem ji viděl mezi tiskárnami, ale netiskne... Večer až dorazím tak ještě kouknu na to co radíte.
Zatím díky

cech555

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Dubna 2014, 22:20:26 »
Zdravím, tak jsem se k tomu dostal až teď. Nejprv jsem zkontroloval radu od Cuore a měl jsi pravdu, díky. HPLIP Toolbox jsem nainstalovaný neměl. Buďto to v popisu instalace na wiki chybí nebo jsem to přehlédl. Nicméně mi to nainstalovalo ver. 3.12.2 a tiskárna se chytla.
Jen nějak nedovedu najít v nastavení, aby tiskárna tiskla jako předtím. Abych to upřesnil. Mám nějaké tabulky Excelu, které mi samozřejmě Libre otevře, ale nevytiskne mi to jako dřív. Chybí L.a P. okraj tabulky. Zkoušel jsem ty samé tabulky jen uložené v .pdf a výsledek stejný... Formát papíru v nastavení tiskárny je A4 a okraje jsou všude 0.
Je možné, že by tomu pomohlo nainst. tu verzi HPLIP 3.12.6 ??
Díky

Cuore

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 26 Dubna 2014, 07:40:26 »
No já mám 3.14.4 můžeš poskytnout nějakou tu tabulku na odzkoušení?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.