Dobrý deň,
preinštaloval som si XUBUNTU na najnovšiu verziu.
Bohužiaľ sa mi nikde pri inštalácii nepodarilo rozdeliť si disky.
Tak som nainštaloval všetko z gruntu s podporou LVM.
Potom som si nainštaloval LVM GUI - system-config-lvm.
Pri spustení pod svojim účtom ma to v terminále vyzve k zadaniu root hesla.
GUI sa naštartuje ale mám tam len neinicializovanú jednotku s dvoma partíciami.
Zároveň ale v terminálovom okne vidím:
/usr/share/system-config-lvm/system-config-lvm.py:53: Warning: Attempt to add property GnomeProgram::sm-connect after class was initialised gnome.program_init (PROGNAME, VERSION)
/usr/share/system-config-lvm/system-config-lvm.py:53: Warning: Attempt to add property GnomeProgram::show-crash-dialog after class was initialised gnome.program_init (PROGNAME, VERSION)
/usr/share/system-config-lvm/system-config-lvm.py:53: Warning: Attempt to add property GnomeProgram::display after class was initialised gnome.program_init (PROGNAME, VERSION)
/usr/share/system-config-lvm/system-config-lvm.py:53: Warning: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised gnome.program_init (PROGNAME, VERSION)
Následne mi to okno v podstate zmrzne.
Mám stiahnuté a nainštalované všetky posledné aktualizácie.
Všade kde som googlil, tak som nenašiel žiadnu odpoveď.
Neveite poradiť, kde by mohla byť chyba?
Díky
Reddy
ešte doplním, že keď pri zamrznutí GUI sa prepenm do teminálového okna a ten bežiaci proces sa pokúsim zrušiť \CTRL+C\ tak dostanem ďalšie krásne chyby:
File "/usr/share/system-config-lvm/Volume_Tab_View.py", line 447, in on_tree_selection_changed
self.on_best_fit(None)
File "/usr/share/system-config-lvm/Volume_Tab_View.py", line 549, in on_best_fit
self.__set_zoom_buttons(self.display_view.set_best_fit(self.try_not_best_fit))
File "/usr/share/system-config-lvm/renderer.py", line 165, in set_best_fit
pix_w, pix_h, u_label_h = self.display.minimum_pixmap_dimension(self.da)
File "/usr/share/system-config-lvm/cylinder_items.py", line 453, in minimum_pixmap_dimension
main_label_dim = layout.get_pixel_size()
KeyboardInterrupt
(system-config-lvm.py:2102): GConf-WARNING **: Got Disconnected from DBus.
^CTraceback (most recent call last):
File "/usr/share/system-config-lvm/Volume_Tab_View.py", line 447, in on_tree_selection_changed
self.on_best_fit(None)
File "/usr/share/system-config-lvm/Volume_Tab_View.py", line 549, in on_best_fit
self.__set_zoom_buttons(self.display_view.set_best_fit(self.try_not_best_fit))
File "/usr/share/system-config-lvm/renderer.py", line 165, in set_best_fit
pix_w, pix_h, u_label_h = self.display.minimum_pixmap_dimension(self.da)
File "/usr/share/system-config-lvm/cylinder_items.py", line 451, in minimum_pixmap_dimension
layout = da.create_pango_layout('')
KeyboardInterrupt