Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu 6.10 z Linux+  (Přečteno 2383 krát)

grumpa

• Návštěvník
Instalace Ubuntu 6.10 z Linux+
« kdy: 12 Února 2007, 12:29:22 »
Mám několik nepříjemných zážitků z instalace Ubuntu 6.10 z DVD přílohy časopisu Linux+ DVD:

1. Grafický instalátor došel do bodu, kde se vybírají přípojné body. Vybral jsem mu hda3 pro / a hda5 pro swap, načež se objevila hláška, že "Žádný kořenový systém". Myslel jsem, že / je kořenový systém.

2. Textový instalátor - při osahávání DVD si zmapoval archiv balíčků a skončil chybovou hláškou "neplatný soubor Release".

Tak jsem se na to vybodnul a zjistil, že mi to už stihlo přepsat zavaděč v MBR nefunkčním způsobem...

Mám takovouhle smůlu jenom já, nebo je to DVD opravdu takový šmejd?

Díky

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 12 Února 2007, 12:33:17 »
Mám instalované ubuntu 6.10 Edgy Eft z Linux+ 1/B/2007 a grafická instalace proběhla naprosto v pohodě. Navíc tento systém s úspěchem a spokojeností provozuji už 2 měsíce. ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

grumpa

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Února 2007, 12:44:09 »
Díky za rychlou odpověď. :-) Takže problém bude asi někde jinde... Hardware? Notebook UMAX VisionBook 630LX.
Ovšem instalaci Debian/Etch a DreamLinux zvládnul bez zaškobrntutí.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 12 Února 2007, 14:21:52 »
Možná jste udělal někde chybu. Nastavil jste oddíl jako aktivní?
Ale zdá se mi, že jsem zažil stejný problém. Tuším řešení bylo zvolit jiný oddíl pro /. Už ale víc nevím...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Mojmir Byrtus

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Února 2007, 09:20:47 »
Ahoj, tohle už jsem taky řešil, i když ne s tímto diskem. Nakonec pomohlo daný oddíl smazat a následně vytvořit znovu. Pokud jsem si totiž připravil tabulku disků pomocí GParted Live CD, tak mi instalator nikdy předem vytvořený a naformátovaný oddíl neuznal. Musel jsem ho smazat a následně vytvořit znovu. Zkus to, třeba ti to pomůže
Ubuntu 9.04 / DFI nf4 SLI-DR, Athlon64 3800+, 2x1024MB/400 DDR Corsair, 2x160GB HDD Hitashi SATAII, GeForce 6800GT, SoundBlaster X-Fi Platinum, Enermat 550W, Case Nexus, Samsung SynchMaster 920n   "Miluju hlášku ,pod windows to jede' "

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #5 kdy: 13 Února 2007, 09:28:08 »
Citace: grumpa
...Grafický instalátor došel do bodu, kde se vybírají přípojné body. Vybral jsem mu hda3 pro / a hda5 pro swap, načež se objevila hláška, že "Žádný kořenový systém". Myslel jsem, že / je kořenový systém...
Obvykla a znama chyba instalatoru. Doporucuji pred instalaci Ubuntu vytvorit prazdne misto bez oddilu, a instalator pak nasmerovat tak, aby si v tomto volnem miste vytvoril novy oddil a do nej provedl instalaci. S timto postupem se chyba "No root system" neprojevi.

Obnecne nejlepsi zkusenosti mam se sitovou instalaci z minimalniho CD: http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z_MinimalCD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.