Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Plocha nenastartuje - Lubuntu  (Přečteno 1552 krát)

roaster

• Návštěvník
Plocha nenastartuje - Lubuntu
« kdy: 13 Května 2014, 13:13:05 »
Ahoj, mám velkej problém. Mám Lubuntu 14.04 a všechno jelo krásně, jenom se mi rozhazovali ikonky. Jenže dneska jsem systém restartoval a po přihlášení mi naskočila jen myš a wallpaper. Nic víc, jediný, co běží je openbox, přes něj jsem zkoušel instalovat xubuntu-desktop, ale když se do něj přihlásím, stejně to dělá to samý..  Nevíte někdo, jak to opravit? :(
Quest v LXDE jede, takže je to asi problém účtu..
Přihlásil jsem se v terminálu a po startx mi to  zhasne a nic. Když dám zas CTRL ALT F1 tak mi to píse "no protcol specified" pořád dokola..
« Poslední změna: 13 Května 2014, 16:12:22 od roaster »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Plocha nenastartuje - Lubuntu
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2014, 22:14:05 »
Přihlásil jsem se v terminálu
Tym myslis recovery mode?
Ak ano tak skus vytvorit noveho uzivatela.
Kód: [Vybrat]
sudo adduser meno_noveho_uzivatelatymto vytvoris, samozrejme namiesto meno_noveho_uzivatela si doplnis dajake svoje a tymto
sudo adduser meno_noveho_uzivatela adminmu das prava administratora co mu umozni pouzivat sudo. Potom restartuj a skus sa don prihlasit. Ak pojde bude chyba iba v nastaveniach panela v tom povodnom ucte. Ak nie bude to vaznejsie.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

roaster

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Května 2014, 00:29:29 »
Tak uživatel vytvořit jde. Při druhém příkazu mi to ale vypíše že skupina admin neexistuje..
Nicméně přihlásil jsem se a jede to, jen nejsem root. Teoreticky by mělo stačit nastavit tenhle nový účet jako root a překopírovat svá data z domovské složky že? :) Je to teda zřejmě ta chyba účtu, netušim teda, čim sem to pomrvil, ale tohle fachá :)Díky moc za pomoc, už jsem nemyslel, že někdo poradí co s tím :)
Takže jakej další postup? Jestliže je to chyba účtu, bude to nějakej zmasakrovanej konfigurák v domovský složce? Googlil jsem a jediný, co jsem našel, že je to chyba Xorgu, přičemž někdo to vyřešil smazáním nějakejch konfiguráků..

roaster

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Května 2014, 17:57:06 »
Tak jsem to přeinstaloval, problém vyřešen :)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 14 Května 2014, 22:58:54 »
Ta chyba je nieco s xorg ale s tym panelom by to nemalo mat nic spolocne.
Ty si mal googlit nieco ako "reset lxde to default". To by ti ponuklo najviac veci na "reset lxde panel to default" co by mohlo byt riesenie tvojho problemu.
https://www.google.sk/#q=reset+lxde+panel+to+default
Ale kedze uz si to vyriesil preinstalaciou tak sa to nedozvieme. :D
Nechcem malovat certa na stenu ale mozno nabuduce. :D

Skusal som este to pridanie admin prav beznemu uzivatelovi a vyzera to ze staci pridat ho do skupin adm a sudo.
sudo adduser meno_noveho_uzivatela adm
sudo adduser meno_noveho_uzivatela sudo
Odhlasit a prihlasit.
« Poslední změna: 14 Května 2014, 23:18:42 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.