Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Návod, jak vytisknout knihu z dokumentu v pdf  (Přečteno 8213 krát)

vanad

• Aktivní člen
  • *
Návod, jak vytisknout knihu z dokumentu v pdf
« kdy: 17 Května 2014, 23:13:05 »
Ve Windows jsem stále využíval program FinePrint, který mi nesmírně chybí.  :'(
Dlouho jsem pro Ubuntu hledal alternativu, až se mi naskytlo něco podobného. Je to program, který seřadí vaše PDF dokumenty do knížečky velikosti např. A5 oboustranně tak, že štos listů stačí po vytištění jednoduše přehnout a sešít uprostřed sešívačkou.  ;)
Myslím, že se někomu dalšímu bude určitě také hodit  :)

http://bernaerts.dyndns.org/linux/74-ubuntu/248-ubuntu-imposition-print-book

Vyzkoušel jsem ho a je funkční. Tedy kromě jedné mušky: Z nějakého důvodu nefunguje u všech pdf souborů. Důvod není v diakritice v názvu souboru, ani v počtu jeho stran. Možná někoho něco napadne co je příčinou a podělí se snámi.
« Poslední změna: 09 Června 2014, 18:29:25 od vanad »
Ubuntu 18.04 LTS, Intel® Core™ i7-6700 CPU @ 3.40GHz × 8, Intel® HD Graphics 530 (Skylake GT2), www.mineralion.cz, www.vitatrend.cz

vanad

• Aktivní člen
  • *
Re:Návod, jak vytisknout knihu z dokumentu v pdf
« Odpověď #1 kdy: 27 Května 2014, 18:12:44 »
Ještě jedna aplikace, která vypadá moc pěkně je zde:

http://pdfbooklet.sourceforge.net/
Ubuntu 18.04 LTS, Intel® Core™ i7-6700 CPU @ 3.40GHz × 8, Intel® HD Graphics 530 (Skylake GT2), www.mineralion.cz, www.vitatrend.cz

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 29 Května 2014, 10:49:35 »
Tyto knihy tisknu jednoduše rovnou z acrobat readeru. Je tam volba booklet printing. Důležité je pohrát si podle horního/spodního podavače s nastavením tisku a pořadí stránek. Já to už vychytal, takže nastavím, vytisknu jednu stranu. Pak celý vytištěný štos chytnu a vrátím do tiskárny. Poupravím volby tisku a tisknu zbytek - druhou stranu bookletu. Ve výsledku mám vytištěnou knihu, listy seřazeny postupně. V Okularu by to mělo jít taky, jen jsem neřešil nastavení před tiskem.
« Poslední změna: 29 Května 2014, 10:56:58 od libor007 »
Kubuntu 20.04

vanad

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 09 Června 2014, 18:28:09 »
Děkuji za ten Adobe reader. Funguje to skvěle. A zjistil jsem, že i Libre Office to umí. Stačí nastavit: Tisk - Rozvržení stránek - Příručka - Přední strany (Zadní strany).

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #4 kdy: 09 Června 2014, 20:14:22 »
Já měl nějakou takovou funkci dostupnou přímo v softu k samsung tiskárně...lze to, i když tiskárna neumí oboustraný tisk - nejdřív se natisknou lichý listy, pak se papíry do podavače dají obráceně a dotisknou se sudý. Přitom strany dokumentu jsou rozvržený tak, aby to stačilo pouze přehnout uprostřed.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.