Ahoj,
tohle se mi za léta nestalo ani na Ooo, ani ve wordu - hrozí, že přijdu o několikadenní intenzivní práci a nenahraditelná data!
Používám LibreOffice Verze: 4.1.3.2 na Kubuntu 14.04 LTS.
Pracoval jsem už pár dní na souboru *.docx, který byl v naprostém pořádku, až náhle mi v otevřeném navigátoru zmizely VŠECHNY nadpisy - jako bych je v textu neměl; ovšem když jsem zkontroloval v textu kliknutím na nadpis, ve stylech mi to na něj skočilo, takže v pořádku, nadpisy jsou nadpisy, jen mi tedy začalo vrtat hlavou, proč je navigátor nevidí (zobrazené úrovně mám nastaveny správně a vůbec jsem ničím nehýbal, takže...).
A vzápětí jsem si všiml, že mi chybí cca půlka textu, což před pár minutama rozhodně nebylo - nejen co jsem dnes napsal, ale pravděpodobně též data za několik posledních dní! (Je to odborný text, takže v něm skáču, tak to nelze určit přesně).
Nepřipadá v úvahu, že bych si to dal třeba do bloku a smazal, viz dále:
Působí to na mě spíš dojmem, jakobych třeba omylem něco zapnul (nedovedu si představit CO - a rozhodně jsem vědomě s ničím nelaboroval, prostě běžná rutina), co přede mnou skrylo ty nadpisy v navigátoru a pak udělalo bordel i v samotném textu...
Mám totiž - právě z důvodů extrémní důležitosti - ty soubory automaticky zálohované do cloudu Wualou, kde se dají obnovit cca po půlhodinách verze (taková Timemachine). - No a kdykoliv jsem nějakou otevřel, posuvník po straně napřed dal tušit (správně) velký soubor, ale než jsem jej uchopil, tak ve vteřině poskočil a zvětšil se, jakoby se ten soubor ihned sám zformátoval/polosmazal do té zmrzačené velikosti, co mám: půl textu pryč, v navigátoru se neukazují nadpisy (které tam jsou!).
Jiné soubory vypadají v pořádku, ale otevřel jsem jen dva a letmo, protože mám hrůzu, co mi zase pod rukama vyvede...?
Mám dvě otázky, především:
1) Dá se to nějak obnovit? Kde se (v Kubuntu) ukládají ty záložní "ukládat i soubory", které mám nastavené, aby se ukládaly každou minutu se souborem pro automatickou obnovu? Nebo jakékoliv zálohy/mezisoubory?! (Našel jsem jen jeden, jakýsi s koncovkou .bak, který to asi právě jen obnovuje po pádu...) V /tmp nic, cache taky nic...
2) Pokud to není poškozené, ale jen nějak skryté, či pekelně zformátované, že se to nějak zneviditelnilo (protože jak je sakra možné, že takhle vidím i ty starší zálohy z Wualy, otevřené "jen ke čtení"?!!!) - O CO BY, PROBŮH, MOHLO PŘIBLIŽNĚ JÍT a jak to vrátit zpátky?
Protože nemůžu dál pokračovat s tímto rizikem, že se mi to změní pod rukama, a že mi to poškodí i další práci, která mimochodem mezitím přibývá, tak propadám docela slušné panice... (zatím píšu na té čínské office, co jsem si nouzově nainstaloval, ale pochopitelně není úplně kompatibilní a hlavně nemám na čem pořádně pokračovat, dokud to neobnovím...)
Budu vděčný za každou radu nebo tip, jak zabránit dalším škodám a hlavně jak rekonstruovat to původní.
Předem díky za snahu!