Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Umí convert ořezávat obrázky v určeném pořadí? [VYŘEŠENO]  (Přečteno 1390 krát)

Kurama

• Návštěvník
Ahoj,
Naskenoval jsem si svou 700 stránkovou knihu(dalo mi to zabrat  :) ) a chci si ji převést do pdf (čistě pro osobní potřebu).
Skenoval jsem po dvojlistech (strana 1-2 = jeden obrázek) tedy mám 350 obrázků. Chci tyto dvojstránky převést na jednotlivé stránky a nechci to samozřejmě ořezávat v gimpu po jednom. A protože jsem byl pečlivý, hřbet knihy je zhruba na všech skenech na stejném místě.
Pročetl jsem manuál k programu convert z balíku ImageMagick a použil jsem tyto příkazy

Kód: [Vybrat]
convert -crop 780x1058+0+40 *.jpg liche_strany.jpga
convert -crop 1554x1058+780+40 *.jpg sude_strany.jpg
A ačkoliv mám všechny původní skeny chronologicky seřazeny a očíslovány, convert mi výsledné "ořezané" obrázky čísluje a řadí naprosto náhodně. Titulní stránka byla někde na sedmdesátém místě a i po opakování se všechny strany přemisťovali, což mi značně komplikuje práci. Nevíte co s tím, prosím?
Děkuji
« Poslední změna: 20 Května 2014, 20:40:09 od Kurama »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:Umí convert ořezávat obrázky v určeném pořadí?
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2014, 20:06:14 »
convert může použít původní jméno, jen k němu třeba něco přidat. Koukni sem:
http://www.imagemagick.org/script/command-line-options.php?ImageMagick=qa8ao3ch26b4bu1bnj967tj5d6#set

Kurama

• Návštěvník
Re:Umí convert ořezávat obrázky v určeném pořadí?
« Odpověď #2 kdy: 20 Května 2014, 20:38:42 »
Děkuju GdH. To ta moje mizerná angličtina, že jsem si toho nevšiml hned napoprvé.

Stačilo řádek doplnit o

convert -crop 780x1058+0+40 *.jpg -set filename:filename '%i' 'liche_%[filename:filename]'
a

convert -crop 1554x1058+780+40 *.jpg -set filename:filename '%i' 'sude_%[filename:filename]'
A liché a sudé stránky jdou hezky za sebou  :D
« Poslední změna: 20 Května 2014, 20:48:25 od Kurama »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.