Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vyřešeno 1)Připojená tv se detekuje jako větší 2)flash video v celoobrazovkovém  (Přečteno 1955 krát)

solsol

• Návštěvník
Zdravím,potřeboval bych poradit:
Mám Ubuntu 14.04 na Lenovu T500,intel grafika a přes hdmi připojenou tv Sharp 40"

1)     v nastavení displejů se ta Sharp hlásí jako 43",tzn. že obraz je oříznutý.

2)     Firefox zobrazený na Sharpu - nějaké flash video třeba z Youtube zapnu na celou obrazovku-
         -a obraz se objeví na Lenovu

Snad je to napsané srozumitelně.
Díky předem za rady.  Solsol.

« Poslední změna: 12 Srpna 2014, 12:45:50 od solsol »

marun

• Stálý člen
  • **
ad 1)

televize mají na hdmi tzv overscan - část obrazu nejde vidět a je odřezán a místo toho aby tuto vlastnost zakázali tak raději vysílají s černými okraji

skus si na televizi pohrát s nastavením obrazu u naší LG jsem to jaksi nastavil

ad 2) to je myslím jedna ze špatných vlastností flashe a myslím že to nejde obejít

solsol

• Návštěvník
ad 1)
 upřesním: přetáhnu z T500 třeba otevřený Firefox,zvětším na celou obrazovku - obraz je nádherně po celé televizi
(bez jakýchkoli černých okrajů),ale je o něco větší (tzn. že vlevo nevidím ve Firefoxu šipku zpět,nahoře jen kousek lišty.......
-znovu píšu,že je to fullHD tv 40" a Ubuntu jí detekuje jako 43".
Prostě Ubuntu jakoby "posílalo" na tv o 3" větší obraz.

jmp

• Host
nastavte na tv u toho vstupu, že jde o pc...

solsol

• Návštěvník
ad1 -     Jo!!  - v nastavení tv poměr stran "Underscan".

ad 2 -   v Chromium to dělá taky?

Ještě bych měl další otázku ohledně media serveru  :
Plex Media Server by byl ok,ale: nepodařilo se mi v něm rozchodit,aby "viděl" hlouběji vnořené složky (s fotkami).
Fotky mám archivované  :  home / obrázky / fotky záloha / rok / měsíc / akce
On končí někde na úrovni fotky záloha a nic nevidí.

Ve winxp jsem ke spokojenosti používal ps3 media ,ale pod Ubuntu ho neumím nainstalovat - viz obrázek:

[příloha smazaná administrátorem]

solsol

• Návštěvník
ad 2)  vyřešeno, Chromium  OK.

Serviio neumím nainstalovat - tento návod už jsem zkoušel   : http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66254.0
Já fakt nevím co mám dělat,abych  se to nainstaloval a spustil...

Cuore

• Závislák
serviio se neinstaluje jen stáhneš, rozbalíš, a pak ve složce bin jsou dva shellovské scripty. Těm dáš spustitelný příznak a pak spustíš. Nejdřív serviio.sh a pak serviio-console.sh. Pak jde spouštění udělat pomocí spouštěče a mého scriptu.
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=71385.msg514552#msg514552

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.