Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zformátování části disku ,,Rezervováno systémem" a nenabootuje WIN7 vedle  (Přečteno 3280 krát)

Bury

• Návštěvník
Ahoj, omylem jsem naformátoval část disku ,,Rezervováno systémem", jelikož jsem se mylně domníval, že jde o část disku, kterou Ubuntu nevidí a je určena pro data. Nyní při zvolení bootu WIN7 píše, že není z čeho bootovat. Vybral jsem formátovat pomalu do NTFS. Bohužel zálohu (bod obnovy) nemám a nerad bych opět instaloval WIN7 a poté přeinstalovával Ubuntu. Na Win běžím jen hudební software, který potřebuji k práci (doposud se mi nepodařilo rozchodit ASIO ovladače pro svou kartu na Ubuntu). Je tu někdo, kdo by toto uměl nějak vrátit zpět? Ta data tam zřejmě pořád budou. Díky moc

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
To je tak když si začátečník hraje se souborovým systémem a neobtěžuje se googlit co co znamená.

Pokud máte instalační DVD/flashku tak se to možná dá obnovit pomocí fixboot/fixmbr, ale moc šancí tomu nedávám. Data na disku (pokud jste nedělal i něco jiného) pořád jsou.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Bury

• Návštěvník
Díky za reakci, já jsem již několikrát přeinstalovával, než jsem zprovoznil Ubuntu vedle win7. Takže googlil jsem dost, i co se formátování disků týče. Bohužel, to vím, jsem měl disk formátovat ve win7, aby ho Ubuntu viděl. O data má data nejde, ty vidím skrze ubuntu a zálohoval jsem je. Jde mi čistě o to rozběhnutí win. Mám bootovací flash na win, zkusím. Díky

Bury

• Návštěvník
Tak jsem vyzkoušel, ale bohužel se nepovedlo. Čeká mě reinstalace. Díky za reakci.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.