Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VMWare a WinXP - video karta / obecne novy hardware  (Přečteno 2295 krát)

sep

• Návštěvník
VMWare a WinXP - video karta / obecne novy hardware
« kdy: 15 Února 2007, 14:47:59 »
Nainstaloval sem si do Ubuntu 6.10 VMware server a na nej nahodil WinXP a musim rict, ze sem velmi prijemne prekvapen. Muj notas je celkem crapy masina, ale XPcka behaji v VM jak blesk a zaroven jeste muzu neco delat i v Linuxu.

Chtel bych se zeptat na moznosti instalace driveru pro grafickou kartu (mam integrovaneho Intela) po VMwareem ... jsou nejaka omezeni?

Nejak mi to neslo (ale mozna nemam spravne drivery) a koukal sem, ze VMWare si tam nacpal nejake vlastni. Jde mi hlavne o to abych byl schopen rozchodit DirectX.
« Poslední změna: 20 Října 2007, 02:00:22 od Anna Taliánová »

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
VmWare a Win XP - video karta / obecne novy hardware
« Odpověď #1 kdy: 15 Února 2007, 15:01:07 »
Vmware emuluje vlastni grafickou kartu pro guest system. Guest system nevidi vasi skutecnou grafickou kartu.

sep

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Února 2007, 15:03:48 »
aha ... takze neni sance pod tim rozchodit DirectX8 a vys?

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #3 kdy: 15 Února 2007, 15:15:39 »
Nevim, jake funkce podporuje ta emulovana graficka karta.

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 15 Února 2007, 15:30:26 »
I kdyby to dokazal emulovat, tak to bude hrozne pomaly, protoze to nebude vyuzivat HW, ale budoucnost je svetla, vmware na Mac OSX by uz mel byt schopny rozchodit pouzitelne DX8.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

sep

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Února 2007, 15:36:49 »
hmm ... takze na hry budu muset mit porad dual boot partitionu :( ... no co nadelam, na praci mi to takhle zatim staci :)

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 15 Února 2007, 16:50:05 »
do vmware workstation jdou nainstalovat i ovladače pro grafiku,  a experimentálně je podporována i část  direct3D zhruba na úrovni directX8 s některými omezeními. určitě třeba neběží pixel/vertex shadery, takže si většiju nových her fakt nezahrajete.  nicméně na vylepšování podpory 3d akcelerace ve vmware se usilovně pracuje.  pokud máte dostatečně výkonný stroj (provozoval sem to na dualcore Opteron / 2gb ram / geforce7900GTX) tak i 3d výkon virtuálního stroje je celkem slušný.

sep

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 15 Února 2007, 17:09:51 »
:) ... no moje masinka je fakt crap, ale chtel sem tam mit aspon nejaky dxka kvuli nejakym starsim hram :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.