Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak na nefunkční heslo  (Přečteno 3225 krát)

wik

• Návštěvník
jak na nefunkční heslo
« kdy: 13 Července 2014, 08:20:32 »
dobrý den
dle doporučení zakládám nové vlákno a prosím o radu ohledně instalace a odinstalace programů. Počítač nebere moje heslo takže nic nejde instalovat. Začal se mi také po startu objevovat ten přihlašovací proužek, dříve se rozjel sám. Také mě začal otravovat s jakýmsi heslem ke klíčence, nevím co to je.
Občas si s kompem hraje můj 5letý chlapeček ale heslo zadat neumí takže nevím jak je vůbec možné že s tím tohle provedl. ubuntu 12.04 LTS Díky všem.

Cuore

• Závislák
Re:jak na nefunkční heslo
« Odpověď #1 kdy: 13 Července 2014, 11:27:56 »
klíčenka
http://wiki.ubuntu.cz/kl%C3%AD%C4%8Denka
obnova hesla
1. spustit recovery
2. připojit / k zápisu
Kód: [Vybrat]
mount -o remount,rw /3.  nastavit heslo za username svůj nick
passwd username4. dvakrát napsat nové heslo
5. restart
shutdown -r now

Samms

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2014, 16:49:07 »
Není nic jednoduššího, než nabootovat jakoukoliv LiveCD distribuci, namountovat /dev/sdax a změnit potřebné soubory v etc... (shadow, passwd,...) Můžeš si v té LiveCD distribuci vygenerovat příkazem
passwd nové heslo a jeho HASH překopírovat. Těch možností mne napadá tolik, že o tom asi napíši knihu. :D

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #3 kdy: 14 Července 2014, 07:03:37 »
Těch možností mne napadá tolik, že o tom asi napíši knihu. :D
To by bylo príma.
Stejně mi přijde, že způsob, který popsal Cuore je pro FBU ( Frantu běžného uživatele) stravitelnější a pochopitelnější nežli mu vysvětlovat co je ot HASH či nutit ho dělat změny v nějakých souborech, kde se to hashema obvykle jen hemží  ;) .
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

wik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Srpna 2014, 15:16:13 »
díky ale ono to se mnou nebude tak jednoduchý, nepodařilo se mi to ať to zkouším jakkoliv. Popíšu co dělám:
vyberu recovery mode
potom konzoli root
passwd můj nick
nové unix heslo 2x
chyba manipulace s autentizačním tokenem

Jinak linux se snažím udržet na kompu i přes odpor celé rodiny. Nedivím se jim, když si v libreoffice někdo otevře tabulku vytvořenou ve vidlích objeví se nesmysly, prezentace vytvořená v linuxu  se na kompu ve vidlích upe rozchází, hra exe pro kluka ve wine sice funguje ale často po zavření komp zamrzne, wifi se neustále odpojuje  a za rohem od routeru nefunguje vůbec zatímco vidle mají plný signál  a další a další nepříjemnosti.
Přesto  je mi tahle alternativa i komunita kolem toho hodně sympatická a vím že je to jen o vychytání těch začátečních nemocí.
Není to o penězích, jsem starší pes a  můžu si koupit vidláckou licenci když ji nechci ukrást ale to co má třeba žena na svým kompu(win8) je strašný a proto to nechci. Navic jejich obchodní politika je proti mému přesvědčení a dělá z obyčejných lidí otroky.
Takže asi tak, chci to dotáhnout do konce a všem ukázat že linux je dobrej.
Bez vaší podpory to ale nepůjde, zkuste prosím popsat úkony opravdu krok po kroku, myslím že to pomůže nejenom mně, tohle vlákno v googlu vyskočí jako první po zadání "nefunkční heslo ubuntu"
Díky
Wik

« Poslední změna: 05 Srpna 2014, 15:20:15 od wik »

Cuore

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 05 Srpna 2014, 16:14:33 »
Citace
vyberu recovery mode
potom konzoli root
passwd můj nick
nové unix heslo 2x
chyba manipulace s autentizačním tokenem

Citace
1. spustit recovery
2. připojit / k zápisu

mount -o remount,rw /

3.  nastavit heslo za username svůj nick

passwd username

4. dvakrát napsat nové heslo
5. restart

shutdown -r now
hledej rozdíl

wik

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 06 Srpna 2014, 09:40:36 »
určitě to myslíš správně ale chová se to pořád stejně, nechá mě to zadat 2x nové heslo ale hlásí to tu chybu s tím že heslo nebylo změněno. Po restartu zase nefunguje.
Něco dělám špatně. Je to pro mne těžký, nemám vůbec žádné základy programování.

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #7 kdy: 06 Srpna 2014, 09:46:16 »
určitě to myslíš správně ale chová se to pořád stejně, nechá mě to zadat 2x nové heslo ale hlásí to tu chybu s tím že heslo nebylo změněno. Po restartu zase nefunguje.
Něco dělám špatně. Je to pro mne těžký, nemám vůbec žádné základy programování.

A nezapomněl jsi náhodou na ten příkaz
mount -o remount,rw / jak píše Cuore ?
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

wik

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 06 Srpna 2014, 13:18:14 »
ale to víš že jo, mám to, díky moc chlapi :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.