díky ale ono to se mnou nebude tak jednoduchý, nepodařilo se mi to ať to zkouším jakkoliv. Popíšu co dělám:
vyberu recovery mode
potom konzoli root
passwd můj nick
nové unix heslo 2x
chyba manipulace s autentizačním tokenem
Jinak linux se snažím udržet na kompu i přes odpor celé rodiny. Nedivím se jim, když si v libreoffice někdo otevře tabulku vytvořenou ve vidlích objeví se nesmysly, prezentace vytvořená v linuxu se na kompu ve vidlích upe rozchází, hra exe pro kluka ve wine sice funguje ale často po zavření komp zamrzne, wifi se neustále odpojuje a za rohem od routeru nefunguje vůbec zatímco vidle mají plný signál a další a další nepříjemnosti.
Přesto je mi tahle alternativa i komunita kolem toho hodně sympatická a vím že je to jen o vychytání těch začátečních nemocí.
Není to o penězích, jsem starší pes a můžu si koupit vidláckou licenci když ji nechci ukrást ale to co má třeba žena na svým kompu(win8) je strašný a proto to nechci. Navic jejich obchodní politika je proti mému přesvědčení a dělá z obyčejných lidí otroky.
Takže asi tak, chci to dotáhnout do konce a všem ukázat že linux je dobrej.
Bez vaší podpory to ale nepůjde, zkuste prosím popsat úkony opravdu krok po kroku, myslím že to pomůže nejenom mně, tohle vlákno v googlu vyskočí jako první po zadání "nefunkční heslo ubuntu"
Díky
Wik