Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu naběhne až napodruhé...  (Přečteno 2092 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Ubuntu naběhne až napodruhé...
« kdy: 26 Srpna 2014, 10:35:03 »
Ubuntu nenaběhne napoprvé, ale skončí na tmavofialové obrazovce (asi pozadí GRUBu) a nehrabe na disk...
Musí se natvrdo vypnout a zapnout.
Napodruhé skočí do GRUBu na první volbu *Ubuntu, musí se odENTERovat a naběhne normálně.

Možná je to HW. Běží to z SATA-SSD (instalace rovnou na SSD), která jsem normálně zapojil místo původního SATA disku.

DELL Optiplex GX620
Ubuntu 14.04.1
« Poslední změna: 26 Srpna 2014, 11:15:19 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:Ubuntu naběhne až napodruhé...
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopadu 2014, 09:26:16 »
Problém je stále. Když zapnu systém po delší době, tak často zůstane boot seklý na tmavofiaové obrazovce a větráky se během pár minut rozhučí jak vysavač. Zkrátka se PC promění v troubu...

Když dám tvrdý restart, skočí tam nabídka GRUBu (která se jinak přechází automaticky) a musím odENTERovat.

Když dám restart (PC je zahřáté) běží většinou vše ok (90%), ale ne vždy...

Jak zjistit, kde se to seká? Díky za tipy...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

KarelJ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 14 Listopadu 2014, 09:20:25 »
Zdravím, mám ten samý problém, skoro. Když zapnu počítač, grub sice naběhne, ale mám tmavou obrazovku. Musím zmáčknout Esc tlačítko, aby se zobrazila možnost zadání hesla. Obvyklá obrazovka vůbec nenabíhá. Mám 14.10 x64.

pocitacovazachranka

• Aktivní člen
  • *
    • Počítačová záchranka
« Odpověď #3 kdy: 14 Listopadu 2014, 11:25:44 »
Ubuntu nenaběhne napoprvé, ale skončí na tmavofialové obrazovce (asi pozadí GRUBu) a nehrabe na disk...
Musí se natvrdo vypnout a zapnout.
Napodruhé skočí do GRUBu na první volbu *Ubuntu, musí se odENTERovat a naběhne normálně.

Možná je to HW. Běží to z SATA-SSD (instalace rovnou na SSD), která jsem normálně zapojil místo původního SATA disku.

DELL Optiplex GX620
Ubuntu 14.04.1

Otázka:
1. z USB flash to naběhne normálně ?
2. zkusil jsi ten disk v jiném HW ?
3. zkusil si tam dát do svého HW jiný disk .... a výsledek ?
4. dělá to od počátku instalace, nebo se to objevilo až teď ?

Dělal jsi v poslední době nějaké úpravy, aktualizace ?
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS --- OSX Theme Lion ---

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.