Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nvidia GTX 750  (Přečteno 1341 krát)

Mariocz

• Aktivní člen
  • *
Nvidia GTX 750
« kdy: 27 Listopadu 2014, 15:01:35 »
ahojte, prosím o radu s instalací ubuntu 14.04.1 na pc - intel i3, nvidia GTX 750

podporu by měla mít gk v driverech nvidia-340

po čisté instalaci systém naběhne s parametrem nomodeset ale v malinkym rozlišení a ještě půlkou plochy mimo monitor. V additional drivers píší že nejsou žádné ovladače dostupné

po nainstalování nvidia-340 a nvidia-346 z ppa:xorg-edgers/ppa se rozlišení nemění a po zadání hesla zůstane jen pozadí z loginscreenu a dál se to nehne.

zkoušel jsem i prográmek od nvidia na instalaci driverů. Po úspěšném proběhnutí však nebyla žádná změna.

po neúspěchu jsem se ještě podle návodů na stackoverflow a všemožně jinde zakázat nouveau ovladač a další blbůstky ale nic to nevyřešilo tak se obracim na váš.

Aktuálně mam teda čistou instalaci a počkám na radu zkušenější ať to neni rozbitý ještě před začátkem

Může mi někdo prosím poradit, díky
« Poslední změna: 27 Listopadu 2014, 15:11:03 od Mariocz »

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Nvidia GTX 750
« Odpověď #1 kdy: 27 Listopadu 2014, 15:25:56 »
jen si pridej ten repozitar xorg-edgers a pak
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo apt-get install nvidia-346

Nemixuj dve ruzne verze ovladacu (jako jsi udelal 340+346)!
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Mariocz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Listopadu 2014, 16:59:53 »
První krok byl jen jeden ovladač, nejprve to zafugovalo ale po druhym rebootu bylo něco špatně tak jsem zkusil jiný po remove nvidia* ale je možný že jsem v průběhu udělal nějakou botu.

Na čistý instalaci vyzkouším jak píšeš a dám vědět.

Mariocz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Listopadu 2014, 21:25:40 »
Je to tak, 346 funguje parádně. Nejspíš jsem to předtim rozložil snahou nainstalovat primus.

Nevíš jak se používá diskrétní grafika? V notebooku používám právě $ primusrun <app>

Teď už se ale bojim s čímkoli kolem grafiky experimentovat abych to už nemusel instalovat znovu tak radši počkám na radu.

Díky za pomoc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.