Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak nainstalovat ubuntu na notebook bez os VYŘEŠENO  (Přečteno 4287 krát)

kakapo

• Návštěvník
jak nainstalovat ubuntu na notebook bez os VYŘEŠENO
« kdy: 11 Prosince 2014, 10:57:53 »
ahoj všem koupil jsem notebook bez OS a chci nainstalovat linux dostal jsem se k root@localhost a tam jsem skončíl co tam mám prosím napsat.Dík za odpověď
« Poslední změna: 12 Prosince 2014, 11:41:10 od kakapo »

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
Re:jak nainstalovat ubuntu na notebook bez os
« Odpověď #1 kdy: 11 Prosince 2014, 11:01:15 »
ahoj všem koupil jsem notebook bez OS a chci nainstalovat linux dostal jsem se k root@localhost a tam jsem skončíl co tam mám prosím napsat.Dík za odpověď

Není tam náhodou Linpus ? Jinak tohle si přečti : http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=5279.msg527506
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

kakapo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Prosince 2014, 11:05:43 »
Pravda je tam linpus omlouvám se nevím že je to rozdíl ,uvedený odkaz si přečtu

martyj

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 11 Prosince 2014, 11:32:05 »
Pravda je tam linpus omlouvám se nevím že je to rozdíl ,uvedený odkaz si přečtu

No, rozdíl, píšeš, že je bez OS a přitom tam OS je. Takže by se to mělo jmenovat " Jak nainstalovat Ubuntu" v tom případě je všechno potřebné na wiki : http://wiki.ubuntu.cz/instalace a netřeba zakládat nové téma.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

martyj

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Prosince 2014, 18:40:07 »
Abych ti zmírnil trápení, tak ti poradím, že jsi nenabootoval do Ubuntu, nýbrž do Linpusu.....
Takže je potřeba vyřešit problém, proč ti live CD/USB s Ubuntu nenabootuje. V BIOSU to určitě nastavené máš. atd....
Až si přečteš ty pravidla a řekneš nám nějaké bližší informace, tak to určitě vyřešíme. Ale bez snahy je to vždycky těžké. Jak říkám, než založit téma, radši hledat ! Šetříš čas hlavně sám sobě. S vyhledavačem máš řešení problému do minuty, zatímco na fóru ti může někdo odpovědět až druhý den.  ;)

Ventero

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 11 Prosince 2014, 19:22:19 »
... Jak říkám, než založit téma, radši hledat ! Šetříš čas hlavně sám sobě. S vyhledavačem máš řešení problému do minuty, zatímco na fóru ti může někdo odpovědět až druhý den.  ;)

Omlouvám se, ale nesouhlasím. Dokonce bych to označil za nepravdu. Dnes, kdy lidé zapomněli (a o jinak velmi inteligentních IT-manících to bohužel platí tuplem) na logické třídění, souvislé a ucelené (to zejména) popisování informací, je hledání prakticky použitelných info na internetu zdlouhavou, úmornou a vyčerpávající záležitostí a v drtivé většině případů mi někdo na fóru odpoví daleko dříve, než to stihnu uceleně a použitelně najít a načíst. Jsem přesvědčen, že energie je důležitější, než čas - ten je totiž toliko relativní.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

martyj

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 11 Prosince 2014, 19:30:41 »
Já jsem zase přesvědčen o tom, že zakládat téma, kvůli něčemu, co tu (a nejen tady) bylo řešeno milionkrát a navíc je k tomu český návod je zbytečné.

vxmery

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 11 Prosince 2014, 19:41:05 »
Citace
zakládat téma, kvůli něčemu, co tu (a nejen tady) bylo řešeno milionkrát a navíc je k tomu český návod je zbytečné.
amen +1
Dobrá nálada nevyrieši všetky problémy ale naserie toľko ľudí, že stojí za to si ju zachovať.
Linux Mint 19.1 Cinnamon

kakapo

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 12 Prosince 2014, 11:39:28 »
Ahoj a děkuji všem za pomoc je to vyřešeno,problém byl v nastavení BIOSu.jsem amatér.Ještě jednou Dík

Ventero

• Závislák
Re:jak nainstalovat ubuntu na notebook bez os VYŘEŠENO
« Odpověď #9 kdy: 13 Prosince 2014, 21:38:18 »
Tady konkrétně máte chlapi pravdu - bral jsem to ze široka.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.