Občas potřebuji něco stáhnout z internetu. Používám Mozilla Firefox Když kliknu na tlačítko Stahuj, vyskočí i dobré okno, ve kterém se mě zeptá, jetli ten soubor chci uložit na disk nebo otevřít pomoci aplikace. Když dám uložit na disk, následuje další okno, ve kterém se mě zeptá, kam chci uložit. Všechno funguje, jak má. Ale stačí, když má soubor příponu .deb nebo .DEB, a už je problém. Když kliknu na tlačítko Stahuj (připomínám, že jsem stále v Mozille Firefoxu), tak už mi vyskočí okno jiné - otevřít pomocí aplikace, při čemž se nabízí především Centrum softwaru. Kdybych to potvrdil, otevřel by se Centrum softwaru a následovalo by nainstalování. Já jsem ten soubor ale nechtěl instalovat, chtěl jsem ho jenom stáhnout pro pozdější použití. Nejspíš budu mít blbě nastavený Mozilla Firefox, řekl jsem si. Dal jsem tedy Úpravy -> Předvolby -> aplikace a mám seznam druhů souborů a u každého, jestli se bude dotazovat nebo co bude dělat. Tak jsem hledal soubor typu deb neboli balíček typu deb, ale nic takového tam není, tak jak to mám nastavit, aby se dotazoval? A je zajímavé, že balíček typu rpm v seznamu je.