Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chrome - některé stránky shazují compiz  (Přečteno 1556 krát)

Petr Sumara

• Návštěvník
Chrome - některé stránky shazují compiz
« kdy: 22 Prosince 2014, 13:34:32 »
Již nějakou dobu se setkávám s problémem - používám Chrome (jinak konfigurace mého NTB je v podpisu) a při spuštění videí na Youtube mi občas spadne zřejmě compiz. Zamrzne obraz, video se spustí - slyším zvuk, ale následně mi to úplně rozhodí pracovní prostředí. Zmizí ovládací prvky oken, obraz se začne chvět a hotovo. Musím přes ctrl+alt+F1 do konzole a ruční restart. Zajímavé je, že to nedělá vždy, ale jen u některých videí a poslední dobou to pozoruji i na některých stránkách služeb Google, např. Fotky, Kalendář, atd. Na internetu jsem vyčetl, že to způsobuje kombinace flash + intel grafika, ale zajímavé je, že problém se u mě objevil až  někdy na podzim. Do té doby jsem používal U14.04 s Chromem úplně normálně bez problému. Nepomohla ani reinstalace systému, ani instalace přímo intel ovladačů grafiky přes jejich instalátor.. Ten akorát zapříčinil, že mi při výše popsaném problému nezhasne obrazovka. Předtím šla do černa, tak jsem i krok přes konzoli dělal poslepu. Nevím, co se s tím dá dělat, kromě používání Firefoxu, kde to je v pohodě, ale na Chrome už jsem prostě zvyklý a víc mi vyhovuje.. :-( Setkal se s tím někdo z Vás? Díky za poznatky
Doma: acer extensa 5620, C2D 2,2GHz, 3GB RAM, Intel X3100 - Ubuntu 14.04 64bit
Práce: Dell optiplex 780, C2D 3GHz, 4GB RAM - Ubuntu 14.04 64bit + Win 7

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.