Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak v K3B na zálohu dat?  (Přečteno 1573 krát)

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Jak v K3B na zálohu dat?
« kdy: 20 Února 2007, 10:19:23 »
Zdravím,

Problém:
Data (textové a tabulkové procesory v Ooo) si zbalim do tar bzip2 v Krusaderu do složky např.: "Dokumenty 2007.02.19". Otevřu K3B, data vypálím na DVD. Potud vše OK. Udělám si novou zálohu, např.: "Dokumenty 2007.02.20" v K3B dám pálit nový DVD projekt, načíst multisesion, přidám složku se zbalenými soubory (složky se pak řadí podle data), dám vypálit. Občas se mi stane, že nechce data vypálit, přesto K3B píše, data úspěšně vypálená. Ovšem K3B tyto data nevidí, vidím je až si načtu DVD v Krusaderu a data tam jsou.

Jak tedy pálit v K3B zbalené data do složky, aby je vidělo i K3b?
Co nastavit, když chci poprvé vypalovat CD/DVD.
Co nastavit, když chci přidat souboryCD/DVD.

Myslím si, že by se hodil nějaký návod i pro nováčky na Wiki, tam jsem nic nenašel. Gooogle vyhodí jen odkazy na fóra a anglické stránky. Tady na fóru jsem taktéž hledal, ale většinou se jednalo o mountování disků, nikoliv postup.

Vypalovačka: LG DVD RAM

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Jak v K3B na zálohu dat?
« Odpověď #1 kdy: 20 Února 2007, 14:17:35 »
Pokud máš vše nastavené na "Automaticky", není potřeba nastavovat nic dalšího. K3b sám pozná (v případě datového CD/DVD) podle velikosti souboru a a místa na disku, jaký režim zápisu použít a zda použít multissesion. V případě, že dopaluješ soubory, opět není potřeba načítat předchozí session, K3b to pozná. Zvl. díky této vlastnosti ho považuju za uživatelsky "nejpřítulnější" vypalovací program. Alespoň jsem se nikdy nesetkal při používání K3b s nějakým záludným problémem. Jediné, co nastavuju po instalaci je overburning a podporu pro MP3.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Jak v K3B na zálohu dat?
« Odpověď #2 kdy: 20 Února 2007, 14:26:18 »
Tak to zkusím bez načítání předchozí multisesion, uvidím, co to udělá.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.