Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s mikrofonem  (Přečteno 2083 krát)

Ctirad

• Návštěvník
Problémy s mikrofonem
« kdy: 17 Ledna 2015, 21:29:53 »
Ahojte. Mám problémy s mikrofonem, pátral jsem sice, ale nenašel nic co by mi pomohlo. Rád bych poprosil o pomoc:

Mám nainstalováno Ubuntu 13.10, mikrofon s JACK konektorem zasunutým do konektoru čelního panelu PC. Popis:

1) po zapnutí PC není mikrofon defautně nastaven
2) Zjistil jsem, že je nutné ho pokaždé nastavit znovu; ale v systému "Předvolby zvuku" na kartě vstupy toto provést nejde, protože zde není co volit (pole "Zaznamenávat zvuk z" je prázdné, "Vstupní hlasitost" prošedlé, čili neaktivní.
3) Nainstaloval jsem PulseAudio. Zde na kartě "Vstupní zařízení" lze sice vybrat port "Mikrofon dokovací stanice" a mikrofon pak skutečně funguje, ale:
3a) někdy(!) pouze určitou dobu (pak přestane, a toto nastavení lze provést až po restartu systému)
3b) PulseAudio si nastavení nepamatuje, po novém startu systému je nutné znovu volit port atd.

Doplňuji, že rodičům na jejich počítač jsem taky vnutil Ubuntu, taky 13.10. Oni problém nemají - mikrofon lze nastavit v systémových "Předvolbách zvuku" a nastavená hodnota je normálně zapamatována.

Nemáte pro mne někdo nějaký nápad? Díky!

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
Re:Problémy s mikrofonem
« Odpověď #1 kdy: 19 Ledna 2015, 20:54:15 »
Ahoj,

chybí info o hardwaru. Jedné se o stejné počítače? Ukaž
Kód: [Vybrat]
lspci -v Jinak bych doporučil nainstalovat ubuntu 14.04, případně systém povýšit. I když přeinstalace na problémovém stroji by byla asi vhodnější. Ubuntu 13.10 již není podporované!!
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Ctirad

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2015, 17:23:26 »
Nejedná se o stejné počítače.

Přikládám soubor s výpisem z toho mého...

Verzi 13.10 držím "pro jistotu", v minulosti se mi stalo, že po upgrade na novější verzi mne začalo zlobit zobrazení systému jako takového (problikávání ikon, tříštění skla apod.)

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #3 kdy: 23 Ledna 2015, 11:37:44 »
Mikrofon v systému nefunguje vůbec, nebo je to pouze problém např. Skypu? (Příště stačí výpis vložit do příspěvku, označit a ohraničit # při vkládání příspěvků.)
Co všechno kromě instalace pulseaudia jsi zkoušel?

Vypadá to na podobný bug tomu to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/1256511
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2182952

Nevím jakou verzi pulseaudia máš v ubuntu 13.10, ale ve verzi 14.04.1 by to již mohlo být patchnuté a fungovat. Osobně bych zazálohoval data a udělal čistou přeinstalaci 14.04.1.

Co se týče 3b) třeba by bylo možné uložit fungující konfigurák pulseaudia a zavádět ho při startu PC, něco na způsob - http://askubuntu.com/questions/541847/is-there-any-way-to-save-alsamixer-settings-other-than-alsactl-store
« Poslední změna: 23 Ledna 2015, 11:49:36 od Odra »
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.