Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Virtual Box 5.0 nenainstaluje přídavky a nejde v ní nainstalovat OS  (Přečteno 3839 krát)

Aranor

• Aktivní člen
  • *
 >:(

To je tak když nefunguje ani jedna verze virtual boxu a program sám se snaží na vás hodit vinu.
V první řadě bych chtěl říct, že ať tam dávám windows Xp nebo jiný, tak to končí vždy stejně ... na začátku se spustí virtuální stroj a ten vám napíše
Citace
Could not read from boot medium. System halted!
a tím to pro něj hasne  ;) Proč ne že jo  ;)

Hledání chyb které by za to mohly selhaly všechny i když jsem zkoušel veškeré Xpéčka které snad na světě existují, tak nic a co se týče instalace doplňků aby mi např. fungoval USB port ve verzi 2.0 a ne 1.1, tak to skončí pro změnu touto hláškou :

Kód: [Vybrat]
Nepodařilo se nainstalovat balíček s rozšířením /home/aranor/Downloads/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-5.0.0-101573.vbox-extpack.

Failed to load the main module ('/usr/lib/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.amd64/VBoxPuelMain.so'): VERR_FILE_NOT_FOUND - /usr/lib/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.amd64/VBoxPuelMain.so: undefined symbol: RTLogRelGetDefaultInstanceEx.

Návratový kód:
NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Komponenta:
ExtPackManagerWrap
Rozhraní:
IExtPackManager {3295e6ce-b051-47b2-9514-2c588bfe7554}

Poradí mi někdo prosím co s tím ?  :o Děkuju za případnou pomoc

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Virtual Box 5.0 nenainstaluje přídavky a nejde v ní nainstalovat OS
« Odpověď #1 kdy: 12 Července 2015, 21:01:19 »
To je tak kdyz neudas verzi ubuntu ani nastaveni toho vboxu.

Verze Ubuntu, nastaveni toho virtualu? Rastartoval jsi po instalaci VBoxu system? K vboxu musis instalovat domplnky stejne verze.

Jak ti mame pomoct kdyz neudas takhle zasadni udaje?
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Ellendway

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2015, 09:03:56 »
Máš správně nastavené bootování ve VBoxu? Z čeho se snažíš bootovat? Vložil si disk do nastavení VBoxu?

Máš stažené nové doplňky, které jsou kompatibilní s VBox 5? http://download.virtualbox.org/virtualbox/5.0.0/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-5.0.0-101573.vbox-extpack

radin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 14 Července 2015, 12:38:33 »
"To je tak když nefunguje ani jedna verze virtual boxu a program sám se snaží na vás hodit vinu."

To je tak, když hledáš chybu v programu a ne u sebe.  ::)
Včera jsem nainstaloval VB 5, doinstaloval Extension Pack, nainstaloval W7, do něj Přídavky pro hosta a vše funguje jak má. Dokonce mi to nabízí podporu pro USB 3, přestože tento HW nemám.

Je ovšem pravda, že jsem nejdřív odinstaloval předchozí verzi VB, protože mne při instalaci program upozornil, že pravděpodobně bude poškozena.

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 14 Července 2015, 20:06:05 »
VirtualBox je 5.0.0 a pokouším se rozject virtuální CD bootování z iso souboru a to nefunguje a pokud jde o ten extension pack, tak ať dělám co dělám, tak to skončí touto hláškou
Failed to load the main module ('/usr/lib/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.amd64/VBoxPuelMain.so'): VERR_FILE_NOT_FOUND - /usr/lib/virtualbox/ExtensionPacks/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack/linux.amd64/VBoxPuelMain.so: undefined symbol: RTLogRelGetDefaultInstanceEx.

Nic víc se nestane  :o Fakt nevím co je špatně, ale předtím takové problémy nebyly :D

Jinak mám Ubuntu 14.04  LTS :o

radin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 15 Července 2015, 20:00:06 »
S tou hláškou neporadím, ale teď jsem v VB 5.0.0 cvičně udělal nový disk, připojil ISO LM17.2 RC a normálně to jede.  Naběhlo Live sezení, síť přes WiFi notasu funguje, dál jsem to nezkoušel. Asi máš něco zbourané v systému, ale sorry, to už musí poradit někdo zkušenější. 

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 17 Července 2015, 01:13:54 »
Je hodně velký problém když mi při reinstalaci vylezlo
* No suitable module for running kernel found
                                                                         [fail]
invoke-rc.d: initscript virtualbox, action "restart" failed.
?

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 17 Července 2015, 01:55:25 »
Musel jsem slézt zpět na původní verzi virtualboxu a podařilo se mi instalovat rozšiřující balíček :D Bohužel to, že nemůžu nic nainstalovat z iso souboru přetrvává s půvdoní hláškou ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.