Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zprovoznění NDAS disku (podobné NAS)  (Přečteno 2855 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Zprovoznění NDAS disku (podobné NAS)
« kdy: 25 Prosince 2008, 20:17:21 »
Zdravím,

nedávno jsem si zakoupil zařízení Ellion HMR-350H (takový malý počítač místo videa bych řekl :-D). Už jsem na něm zprovoznil wifi i sambu (ta mě ale trápí, páč někdy do svého notebooku vidím a někdy ne) atd., ale mám problém se zprovozněním přístupu přes NDAS (opravdu se mi nechce chodit s notebookem a dělat změny na disku přes USB kabel, když mám síť). Nevíte někdo, jak zprovoznit tu technologii NDAS? Zkoušel jsem si vytvořit balíky a ty nainstalovat podle tohoto návodu, ale i přes aplikaci patche se mi to nedaří. Zdá se, že je problém s posledními podverzemi jádra. Myslíte, že byste mi někdo dokázal pomoci?

Jinak na ten Ellion jsem se dříve dostal i přes telnet, ale nyní u uživatele root asi přibylo i heslo. Pokud bych se tam totiž dostal, lze tam rozjet ftp server, pár lidí v Německu to zvládlo.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Re: Zprovoznění NDAS disku (podobné NAS)
« Odpověď #1 kdy: 19 Dubna 2010, 15:26:05 »
Zdravim

Muzu se zeptat jak to s NDAS vypada ? Uvazuji si koupit externi NDAS krabici, protoze jsem cetl ze takto pripojene jednotky lze primo sifrovat/desifrovat treba pomoci truecryptu
Posledni "oznameni" me moc nepobavilo a vubec by me zajimalo jak tenhle zajimavy - byt uzavreny - protokol ma budoucnost pod Linuxem.
« Poslední změna: 19 Dubna 2010, 16:45:51 od karlitos »
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Re: Zprovoznění NDAS disku (podobné NAS)
« Odpověď #2 kdy: 19 Dubna 2010, 18:32:07 »
Tak pridavam post - podle ktereho by NDAS melo fungovat pod Karmicem http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1340028
Ale moc se mi nelibi to mnozsti patchu ktere je nutne pouzit.
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

ar_649

• Návštěvník
Re:Zprovoznění NDAS disku (podobné NAS)
« Odpověď #3 kdy: 28 Ledna 2015, 20:46:36 »
Dneska jsem se v tom zase vrtal a nepovedlo, resp. ani jeden z návodů už nevede k cíli. Vypadá to, že NDAS je odsouzen k zániku :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.