Predevcirem me donesla jedna znama PC Pll 233Mhz, 64MB Ram, 2MB grafika, win95...ze prej jestli bych ji to mohl udelat, ze uz ani ten win ji v tom nejede a ze slysela o linuxu - ze by ho tam chtela! Snazil jsem se ji vysvetlit, ze s takovym zelezem nema uz nic cenu delat a ze to vezme spousty casu - a ze ani nevim garantovat, ze tam nejakej linux vubec pujde... Do toho se vsak zapojila moje zena s tim, ze ta pani ma adoptovanejch nekolik deti z Afriky a ze to potrebuje pro ne pro psani textu...Tak jsem to tedy vzal a bral to trosku jako "otazku sve cti" (coz jsem pak vickrat olitoval, pac to trvalo dobrejch 15 hodin...) Predem jsem musel vylucovaci metodou zjistit kde to blbne a vymenit neco...Samozrejme jsem ve finale vymenil vsecko - dal jsem druhej HD, grafiku jsem dal 8MB (vetsi to nechtelo zhltnout), Ramky jsem navysil na 392, novejsi CDROM, PCI zvukovku a ethernet kartu PCI. Nejdriv jsem tam prdl W98, ale narazil jsem na nedostupnost ovladacu (grafika Millenium

...atd), taky bych musel sehnat a ukrast office 98...Tak jsem teda instaloval na ruzny disky ruzny linuxy. Zkusil jsem SAM a Zenwalk, ale pro Xfce to bylo furt slabe, pak jsem tam dal nake cinske distro pro stare PC "Linpus" To behalo prekvapive svizne, bylo to prehledne, spusty her pro decka..., ale lokalizace byla pouze do anglictiny, thajstiny, cinstiny, a jazyk provincie Čchi...Pani anglicky neumi a tak jsem teda instalil TinyMe. Trosku se to musi doladit po instalaci - sit, doinstalit jazykove balicky, vyhodit nepotrebne sluzby, doladit ovladace (grafiku a zvuk)..., ale musim prohlasit, ze to pak beha na tom starem kramu excelentne!
Ted ve 4 si pani ma pro to prijet a ja su skutecne hrdej na to, co ji odevzdam...Sice kdybych si za tu praci uctoval love, tak je za to novej laptop s dual-core, ale takhle aspon vim, co na stare zeleza - jednoznacne TinyMe!