Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu - nejde  (Přečteno 2720 krát)

frotasek

• Návštěvník
Instalace Ubuntu - nejde
« kdy: 01 Dubna 2015, 07:50:36 »
Zdravim, verim ze se tu podobne veci resi vsude, ale ja uz si nevim rady.
Snazim se nainstalovat Ubuntu 14.04 pomocu USB.
Pres unetbootin vyberu moznost iso souboru a nasledne nahravam na USB.
Bootovani v biosu mam nastavene USB/ SSD / HDD
Restartuji pocitac aby se mi zacala nacitat instalace z USB disku.
A zde nastava problem. At zvolim jakoukoliv moznost tak se mi pc jakoby restartuje vypne se mi monitor a nic se nedeje. Ja uz nevim co s tim. Vcera se mi podarilo i zpustit live ubuntu ale pak jsem mel nejake problemy se samotnou instalaci. Kde se mi podarilo smazat si cely HDD no nyni jsem ve fazi kdy uz jsou mi data jedno. Snazim se tedy nainsalovat ubuntu na SSD. Jen to proste nejde, nekdo nejakou radu ?
Mechaniku nemam takze pres CD to zkusit nemohu.

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
Re:Instalace Ubuntu - nejde
« Odpověď #1 kdy: 01 Dubna 2015, 11:02:33 »
Nevím jakou verzi instaluješ, ale mě se při instalaci pomocí USB nedařilo u Ubuntu 14.04 ani u Ubuntu 14.10. Opustil jsem instalaci pomocí USB, vypálil obraz na DVD (RW) a z něj to pohodově nainstaloval.
Třeba ti to pomůže také.
Přišlo mi to rychlejší, než na fóru pracně zjišťovat co se děje.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

frotasek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Dubna 2015, 12:59:09 »
No je to nejjednodussi moznost. Ale nemam mechaniku... :D Jeste zkousim jiny zavadec tak az dorazim z prace tak vyzkousim a uvidim no.

jmp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 01 Dubna 2015, 13:11:00 »
možná by šlo nahrubáka navalit instalační iso na flashku ve windows přímo pomocí http://sourceforge.net/projects/win32diskimager/

odzkoušené to však nemám...

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #4 kdy: 01 Dubna 2015, 14:45:13 »
Je na tom PC nějaký systém ? Pokud ano a s Flashkou nepochodíš, zbývá ještě možnost nainstalovat systém přímo z harddisku : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1801434
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Ventero

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 05 Dubna 2015, 12:16:04 »
Také lze zkopírovat na flash celé ISO a přidat zavaděč G4D, který umí ISO namapovat a mountnout.

JMP: Ta aplikace funguje jak? V čem je její výhoda. Popis na stránkách je dost lakonický a anglický a tak se omlouvám, ale nejsem si jist svým pochopením. Zkusmo: Jako, že vezme ISO a zapíše ho na usb disk tak, že se spustí jako CD/DVD? Nějaký typ emulace mechaniky ?
« Poslední změna: 05 Dubna 2015, 12:19:06 od Tracer »
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Jakub Vaněk

• Stálý člen
  • **
    • Web programátora a studenta Jakuba Vaňka
« Odpověď #6 kdy: 05 Dubna 2015, 12:45:34 »
Za jmp: Není to emulace mechaniky, ale budeš mít na začátku flešky to, co na CD/DVD. Data na konci jsou fuk i fuč, protože tabulky disku jsou přepsané tím ISO.
Start probíhá tak, že BIOS spustí zavaděč (isolinux) na flešce stejně jako to dělá u CD/DVD.
Samotný zápis ISO se dá udělat i pomocí terminálového dd.
« Poslední změna: 05 Dubna 2015, 12:48:44 od Jakub Vaněk »
Notebook: Lenovo Thinkpad X200, Xubuntu 16.04

Ventero

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 05 Dubna 2015, 18:06:52 »
To budu muset vyzkoušet. Trochu mi bylo líto, že když jsem dělal bootflash, že tam chyběl ten prvotní interaktivní výběr a byl nahrazen jen txt položkami. To jsem ještě překousl - nebudu infantilní, ale při spuštění Live verze není pak možné vybrat jazyk a musí se to pak přehodit potom.

Tak snad jsem to pochopil dobře. Alternativa pro Linux jest nebo nejest?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.