Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Výpadky sítě alias točící se kolečko ve Firefoxu místo zobrazení webové stránky  (Přečteno 2094 krát)

Keramx

• Návštěvník
Mám doma síť s wifi a telefon s androidem, ipad, počítače s W7 fungují bezvadně. Pak mám 2 notebooky (jeden dualboot s W7) a na nich XUbuntu 14.xxx všechno aktualizované. Při prohlížení webu se načte pár stránek a pak se točí kolečko a nic. Napíše to že strana nenalezena. Otevřu deset záložek a u všech se točí kolečko. Za chvíli, 3-5 minut, to zase jde atd... Když ten samý notebook nabootuju z W7 tak to jde bez problému. Stejná chyba Ubuntu je i v jiných sítích (v práci, u známých, na cestách) na obou noteboocích. Kouše se a vypadává internet, zbytečně se točí kolečko. S CentOS to taky na tom samém notebooku Firefox nedělá. Ve chvíli, kdy se se v Ubuntu točí kolečka na té samé síti ostatní systémy problém nemají. Jedná se dle mého tedy jen o chybu Ubuntu. Síť používá DHCP server a DNS mám nastavené na Google DNS. Poraďte mi prosím, kde a jak hledat chybu? Děkuji.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Vypni IPv6 jak v nastaveni FF (about:config), tak v systemu (spravce pripojeni -> adresa IPv6 -> zakazat).
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Keramx

• Návštěvník
Díky, já tu v Xubuntu správce připojení nemám, je tu "Připojení k síti", tam to zakázané je. V FF také. U sítě ke které se připojuji také nastaveno Ignorovat IPV6. Tak dám vědět co to udělá.

Keramx

• Návštěvník
Tak to asi bylo tím IPV6 protokolem. Díky za radu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.