Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Krusader vs Nautilus - počítání velikosti složky  (Přečteno 1443 krát)

Martinus

• Návštěvník
Krusader vs Nautilus - počítání velikosti složky
« kdy: 16 Června 2015, 11:30:29 »
Ahoj,
prosím o radu s následujícím problémem. V PC mám složku Hudba, kterou občas zálohuji na externí disk. Používám na to Krusader,  prostě označím všechny adresáře ve složce Hudba, na druhé straně nastavím tu samou složku na externím disku a dám kopírovat. Pak zaškrtnu Apply to all a Přeskočit, aby se nahrávaly jen soubory, co tam ještě nejsou. Dnes jsem ale na tom externím disku něco v té hudbě hledal a zjistil jsem, že některé složky se tam vůbec nepřekopírovaly, nikdy jsem si toho nevšiml. Začal jsem trochu pátrat a zjistil jsem, že když dám v Krusaderu spočítat velikosti složek a pak to samé v Nautilu, vůbec se to neshoduje. Oba disky jsou naformátovány na NTFS.

Nautilus PC disk - souborů 5393, velikost 39.1GB
Krusader PC disk - souborů 4897, velikost 36.4GB

Nautilus externí disk - souborů 5295. velikost 35.2GB
Krusader externí disk - souborů 4830, velikost 32.8GB

Krusader v těch složkách vidí podstatně méně souborů, netuší někdo, kde může být problém?

Děkuji za radu  :)

EDIT: Zjistil jsem, že jsem špatně pochopil funkce Krusaderu, myslel jsem, že je to stejné jako v Total Commanderu. Když označím složku pro kopírování a ona již na druhém disku existuje, Total Commander tam překopíruje všechny vnořené složky a ty identické soubory, co už tam jsou, nekopíruje. Když v Krusaderu dám tu volbu, co jsem popsal nahoře, tak on ty složky co už na cílovém disku existují  úplně přeskočí. Jdu studovat Krusader  :)
« Poslední změna: 16 Června 2015, 11:54:45 od Martinus »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re:Krusader vs Nautilus - počítání velikosti složky
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2015, 12:08:22 »
Pozor, Krusader se ptá jestli má "zapisovat do adresářů" a pak ještě jednou, jestli má "přepsat existující soubory". Je nutné si to pořádně přečíst a hlavně pochopit!
« Poslední změna: 16 Června 2015, 12:11:08 od Milhouse »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Martinus

• Návštěvník
Re:Krusader vs Nautilus - počítání velikosti složky
« Odpověď #2 kdy: 16 Června 2015, 12:23:11 »
Díky, to bude ten problém, proč se mi to nekopíruje, jdu to vyzkoušet. Takže já vlastně po roce používání Linuxu v něm ani neumím pořádně kopírovat  :D

EDIT: To rozdílné počítání souborů bych asi neřešil, mně šlo hlavně o to kopírování.
Vyzkoušeno, funguje, děkuji,  vyřešeno  :)
« Poslední změna: 16 Června 2015, 12:49:41 od Martinus »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.